Pressió del conseller d’Economia als anticapitalistes

Giró avisa la CUP: sense pressupostos s’esquerda el bloc independentista

  • El conseller creu que un possible veto anticapitalista seria un recolzament a la «repressió»

Catalunya prevé prorrogar una semana el toque de queda y amplía a 165 municipios

Catalunya prevé prorrogar una semana el toque de queda y amplía a 165 municipios / David Zorrakino (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

El conseller d’Economia, Jaume Giró, ha advertit la CUP que si no recolza els pressupostos per a l’any vinent, s’esquerdarà la majoria independentista i s’estarà afavorint la «repressió» de l’Estat. Els anticapitalistes debaten i voten aquest cap de setmana el seu suport o no als comptes.

Notícies relacionades

En un article al digital ‘El Nacional’, Giró avisa que sense pressupostos apareixeria una «esquerda» en l’acord entre partits independentistes. És més, el titular d’Economia alerta els cupaires que si no avalen els comptes això seria «un recolzament sobrevingut a la política de repressió judicial i persecució econòmica amb què l’Estat –afirma Giró– ha afrontat l’expressió legítima d’una voluntat compartida».

A l’article, en to de mà estesa, també apel·la a la responsabilitat i la «civilitat» i generositat dels anticapitalistes perquè anteposin el suport als pressupostos a les seves diferències amb el Govern, i assegura que els comptes per al 2022 són els millors possibles quant a polítiques socials, feminisme i sostenibilitat.