Audiència Nacional

Roben els telèfons mòbils i ordinadors confiscats a la família Pujol

  • El material informàtic estava en poder de l’Audiència Nacional i viatjava a Barcelona per tornar-lo a l’expresident i als seus fills

Roben els telèfons mòbils i ordinadors confiscats a la família Pujol

JOAN MATEU PARRA

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

El 23 de novembre del 2020, quatre homes a punta de revòlver van assaltar en ple carrer una furgoneta de transport de mercaderies de l’empresa MRW contractada pels advocats de la família Pujol per traslladar de Madrid a Barcelona tots els ordinadors, ‘pendrives’, ‘tablets’ i telèfons mòbils de l’expresident de la Generalitat i dels seus fills que des del 2014 estaven en poder de l’Audiència Nacional, que investiga el clan per presumpte blanqueig de capitals i per la seva fortuna oculta a Andorra, segons ha avançat La Sexta i ha confirmat EL PERIÓDICO. El jutge havia accedit a la devolució d’aquest material.

El robatori va ser denunciat per l’empresa MRW, encarregada del transport. La denúncia per robatori ja ha sigut arxivada.

L’atracament es va produir a les 19.45 a l’avinguda Entrevías de Madrid. El transportista conduïa una Fiat Ducato logotipada de l’empresa MRW plena de mercaderia que havia de traslladar a un magatzem central des d’on la majoria dels paquets s’enviarien a Barcelona, en concret, a les oficines del gabinet jurídic que defensa la família Pujol.

En la seva declaració, el transportista va explicar que un tot terreny de color negre i amb els vidres fumats es va creuar davant la furgoneta quan aquesta s’havia aturat davant un semàfor. Quatre encaputxats armats amb revòlvers van rebentar els vidres d’una de les finestretes del vehicle i van treure per la força el conductor, obligat a ajeure’s a terra de cap per avall. Un dels assaltants llavors va pujar a la Fiat Ducato i van fugir amb els dos vehicles.

Els atracadors, han afegit fonts jurídiques, van engegar el dispositiu de geolocalització del furgó i el van llançar a la via, després de la qual cosa va ser recuperat per un transeünt no identificat. Hores després, la furgoneta va aparèixer calcinada en un descampat d’una població propera.

Segons consta en les diligències judicials obertes en un jutjat de Madrid sobre el robatori, entre el material sostret hi ha 15 pendrives, 8 ordinadors, diversos monitors, mòbils, targetes de memòria, tauletes i devedés confiscats a tots els membres de la família Pujol en els registres efectuats arran de la investigació per la fortuna oculta a Andorra.

El material confiscat als Pujol havia de ser entregat a les oficines dels seus advocats –Cristóbal Martell, Albert Carillo i Xavier Melero–, una vegada el jutge va donar per tancada la instrucció de la causa i va acordar processar la família de l’expresident de la Generalitat pels delictes d’associació il·lícita i blanqueig de capitals, entre d’altres.

La fortuna d’Andorra

Notícies relacionades

La Fiscalia Anticorrupció sol·licita nou anys de presó en el ‘cas Pujol’ per a l’expresident Jordi Pujol Soley pels delictes d’associació il·lícita i blanqueig de capitals que entén que va cometre, igual que la seva família, «almenys des de 1991», amb «la ingent quantitat de diners» que van ocultar a Andorra, fruit de l’«afavoriment a determinats empresaris perquè resultessin adjudicataris de diferents concursos públics de l’administració pública catalana».

El ministeri públic sol·licita la pena més alta per al seu fill gran, Jordi Pujol Ferrusola, que suma 29 anys de presó per aquests mateixos delictes més els de falsedat en document mercantil, cinc contra la Hisenda Pública i frustració de l’execució, delicte que també comparteix amb la seva exdona pel pis que van vendre a la seva filla. La seva exdona, Mercè Gironès, s’enfronta a la segona pena més alta: 17 anys. Per a Josep Pujol, la petició de pena es queda en 14 anys de presó per associació il·lícita, blanqueig, delicte fiscal i falsedat. La resta dels germans, Pere, Oleguer, Oriol, Mireia i Marta, s’enfronten a vuit anys pels dos primers delictes.