Per censurar les crítiques al germà de la presidenta

L’oposició, inclosa Vox, planta Ayuso a l’Assemblea de Madrid

L’esquerra ha tornat a carregar aquest dijous contra la presidenta regional i l’intent de la presidenta del parlament autonòmic de frenar les crítiques ha provocat l’enuig dels tres grups d’esquerra i Vox

Els tres grups d’esquerra i Vox, l’oposició al Govern d’Isabel Díaz Ayuso, han abandonat aquest dijous el Ple de l’Assemblea de Madrid després que la presidenta del parlament autonòmic, Eugenia Carballedo, censurés el PSOE per evitar crítiques i mencions al germà de la cap de l’Executiu madrileny.

Els socialistes, així com Unides Podem i Más Madrid, fa diversos dies que denuncien que el germà d’Ayuso és un dels receptors de contractes «a dit» i «sense publicitat» firmats amb l’administració madrilenya. Al Ple d’aquest dijous, l’esquerra ha tornat a carregar contra la presidenta regional i l’intent de la presidenta de l’Assemblea de frenar les crítiques ha provocat l’enuig de l’oposició, que ha deixat buida l’Assemblea de Madrid.

Carballedo ha demanat a la diputada del PSOE, Carmen López, que retirés les seves paraules sobre el germà d’Ayuso, i Lòpez s’hi ha negat. Davant la negativa, la presidenta de l’Assemblea de Madrid ha demanat als serveis de la Cambra que l’acompanyessin fora, cosa que ha provocat la plantada.

Juan Lobato, líder del PSOE a Madrid, ha expressat el més «sincer rebuig» a la decisió de Carballedo. De la mateixa manera, des de Podem afirmen que la presidenta ha exercit un «abús de les seves funcions».

D’altra banda, Vox registrarà un escrit amb l’objectiu de conèixer quins són els límits de la llibertat d’expressió dels diputats i si no poden parlar de familiars d’altres diputats.

L’oposició, inclosa Vox, planta Ayuso a l’Assemblea de Madrid

BRUNO THEVENIN

1
Es llegeix en minuts
Elena Marín