Pressupostos

Junts critica ERC per quedar «en evidència» després del ‘no’ del PSOE a una quota de català en l’audiovisual

  • El Govern central es nega, de moment, a obligar les plataformes de continguts a tenir un percentatge mínim en català

zentauroepp43546631 el nou portaveu de jxcat  albert batet  abans d una roda de 180530144257

zentauroepp43546631 el nou portaveu de jxcat albert batet abans d una roda de 180530144257 / Laura Batlle

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president del grup de JxCat al Parlament, Albert Batet, considera que el PSOE «deixa en evidència» ERC al negar que s’hagi pactat situar una quota mínima per al català en la llei audiovisual. Segons ha afirmat Batet en un acte de la formació liderada per Carles Puigdemont fet a Vilanova i la Geltrú (Barcelona), el Govern de coalició entre el PSOE i Unides Podem «té el rècord mundial de rapidesa» en l’incompliment de compromisos assumits amb altres partits.

Notícies relacionades

Les crítiques dels postconvergents sorgeixen arran d’unes declaracions que el ministre Félix Bolaños va fer un dia abans en una entrevista en l’agència Efe, en què rebutjava reservar una quota mínima per al català en plataformes com Netflix. «No hi ha cap percentatge. El que hi ha és un compromís del Govern a recolzar i defensar les llengües cooficials», va afirmar el ministre de Presidència. El compromís per blindar el català en l’audiovisual va ser una de les condicions d’ERC per no presentar una esmena a la totalitat als Pressupostos del Govern central. «Qui no entengui que el català és imprescindible, és impossible que arribi a un acord pressupostari», li va replicar el president d’ERC, Oriol Junqueras, en un acte a Barcelona. 

«Cada dia són més ràpids», i no només «amb els incompliments, també tenen el rècord mundial de deixar en evidència els que diuen que pacten amb ells», els ha retret aquest diumenge el dirigent de Junts. Sobre els Pressupostos de l’Estat per al 2022, Batet ha apuntat que «som el 52% per a la independència i per això persistim i no ens rendim», a més d’entendre que aquesta actitud «passa per donar suport o no als pressupostos a Madrid». «Ja sabem de quin pal van», ha assenyalat abans d’advertir als seus socis del Govern que no es poden acceptar uns pressupostos «a canvi de res», i més quan cal «fermesa i determinació», ha precisat.