Quart aniversari

Romeva: «La DUI va ser decisió de Puigdemont. La resta del Govern la vam secundar»

  • L’expresident lamenta que hi hagi els que volen «esborrar de la seva biografia» la declaració d’independència

  • Crònica d’un fiasco: el que es va veure i el que no es va veure de la tardor del procés

zentauroepp41286745 barcelona 12 12 2017  pol tica   elecciones auton micas 21d 171212133507

zentauroepp41286745 barcelona 12 12 2017 pol tica elecciones auton micas 21d 171212133507

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

En el quart aniversari de la DUI, l’exconseller d’Exteriors i dirigent d’ERC Raül Romeva ha afirmat que la declaració unilateral d’independència del 2017 va ser «una decisió de Puigdemont» i que la resta del Govern la va secundar. El líder de Junts ha respost lamentant que hi hagi els que «voldrien esborrar de la seva biografia» la DUI: «Fa quatre anys que l’estem defensant de qui la voldria esborrar i també plantant cara als colpistes del 155, tot i que alguns avui ho voldrien esborrar de la seva biografia».

En una entrevista a ‘Crític’, Romeva ha afirmat que en aquell moment la DUI era necessària perquè no tenien garanties que sense declarar la independència hi hagués hagut una reacció diferent per part de l’Estat: «També vull recordar que la DUI va ser una decisió de Puigdemont, i la resta la vam secundar».

«Puigdemont va ser qui ho va liderar i el Govern ho va assumir. Era el que tocava fer. Ens hauria agradat que tot el que va passar l’1-O s’hagués encarrilat per la via política, però ens vam trobar la repressió brutal de l’Estat», ha assegurat.

Notícies relacionades

També ha dit que l’absència de Junts a la taula de diàleg «no va bé a ningú, ni tan sols a ells», ja que creu que, si el 2017 s’estava demanant diàleg amb el Govern espanyol, ara hauria de continuar sent una opció vàlida.

Romeva ha rebutjat posar dates límit al diàleg, ja que creu que en el procés independentista ja haurien d’haver après que això els perjudica: «Hem d’exigir dinàmiques que permetin generar noves oportunitats. Però quan posem dates tancades perdem força negociadora».