Declaració institucional

Borràs es reafirma en la vigència de la DUI de fa quatre anys

  • Demana als diputats independentistes «no desatendre» la declaració secessionista

  • Marca com a únics límits per aconseguir la independència la democràcia i l’«esperit pacífic»

H_3772476.jpg

H_3772476.jpg / Job Vermeulen (ACN)

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

La presidenta del Parlament i dirigent de Junts per Catalunya, Laura Borràs, ha emès una declaració «institucional» amb motiu del quart aniversari de la declaració unilateral d’independència (DUI) que va portar a terme l’independentisme després del referèndum de l’1-O. Borràs ha assegurat que la DUI «segueix sent avui més necessària que mai» davant la «reacció de l’Estat» a aquesta decisió.

Notícies relacionades

Segons la presidenta de la Cambra, «l’objectiu [de la república catalana] continua sent plenament vigent», ja que la composició actual de l’hemicicle reflecteix una majoria absoluta a favor de la independència de Catalunya». Una aspiració, ha assegurat, que «no és cap utopia» sinó «el reflex de la voluntat de la ciutadania a través de les urnes», i per això ha afirmat que això «obliga» els representants parlamentaris actuals.

Sense referències a la legalitat vigent

Segons Borràs, els únics límits que s’ha de marcar l’independentisme són «la democràcia i l’esperit pacífic del poble de Catalunya». Per tot això, considera que els diputats independentistes tenen la «responsabilitat» de «no desatendre» la voluntat política amb l’objectiu d’aconseguir la independència. La presidenta ha pronunciat aquestes paraules al costat dels membres independentistes de la mesa del Parlament i en absència dels no secessionistes.