Després de fer fora Albiol

PSC, ERC, comuns i Junts tanquen un acord per governar a Badalona

  • Guanyem Badalona, els vots del qual són imprescindibles per desbancar Albiol, no s’ha afegit al pacte

PSC, ERC, comuns i Junts tanquen un acord per governar a Badalona

Jordi Cotrina

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El PSC, ERC, En Comú Podem i Junts han tancat aquest dilluns un acord per governar Badalona (Barcelona) una vegada es voti la moció de censura contra l’alcalde, Xavier García Albiol, un pacte que de moment deixa fora a Guanyem Badalona, els vots del qual són imprescindibles per desbancar l’actual regidor.

Aquest acord de govern, que presentaran públicament en els pròxims dies, arriba després que divendres passat les formacions opositores registressin la moció de censura que votaran el 8 de novembre per desbancar Albiol de l’alcaldia –després de la seva aparició als ‘papers de Pandora’, vinculat a una societat a Belize– i per substituir-lo pel socialista Rubén Guijarro.

Fonts coneixedores de les negociacions han indicat a Efe que l’acord ha arribat després d’una reunió maratoniana, que s’ha allargat pràcticament tot el dilluns i que venia precedida d’una setmana amb múltiples trobades entre les formacions de l’oposició.

Guanyem al marge

Segons han informat fonts del PSC, es tracta d’un pacte per impulsar un executiu municipal «de progrés» que «torni la dignitat» a les institucions. Per ara, Guanyem Badalona ha quedat fora de l’acord, després que la setmana passada optés per desmarcar-se del pròxim govern liderat per Guijarro a causa de la «crisi de confiança» que va assegurar que existia amb el PSC, al qual va acusar de no respectar un preacord que suposadament havien negociat.

No obstant, el mateix divendres, després de registrar la moció, ja es van obrir a continuar negociant i avui han emplaçat el PSC a «reprendre» els contactes per impulsar un «govern de concentració» amb 16 regidors, és a dir, en el qual també ells siguin dins. De fet, aquest mateix dilluns, Guanyem ha emès un comunicat en el qual emplaçava el PSC a tornar a negociar per un govern que tingui majoria absoluta. La formació municipalista planteja així un gir en les negociacions per a la configuració del futur govern de la ciutat.

Albiol manté el pols

Paral·lelament, Albiol ha insistit que la moció de censura per desallotjar-lo de l’alcaldia «va en contra dels veïns» i ha reafirmat una vegada més la seva intenció de presentar-se a les eleccions municipals del 2023.

Notícies relacionades

«Aquest matí, reunió de la direcció del PP de Barcelona amb el grup municipal de Badalona, en la qual ens han transmès tot el seu ànim i força davant la moció de censura del PSC i la CUP, que va en contra dels veïns», ha sostingut Albiol a Twitter, on ha afegit: «Treballarem sense parar per aconseguir el 2023 una majoria suficient per governar».

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO