Des de Brussel·les

Sánchez nega ingerència de Calviño i defensa que la reforma laboral és de tot el Govern, no només de Díaz

  • El president remarca que «no hi ha intromissió» de la vicepresidenta, sinó «coordinació» i aportació de tots els ministeris perquè tiri endavant una legislació clau

  • Recalca que la «cooperació» entre departaments (en aquest cas, serien «almenys cinc») és més «laboriosa», però també més «afectiva»

Sánchez nega ingerència de Calviño i defensa que la reforma laboral és de tot el Govern, no només de Díaz

DPA / DARIO PIGNATELLI

1
Es llegeix en minuts
Juanma Romero
Juanma Romero

Ubicada/t a Madrid

ver +

Pedro Sánchez dona suport a la seva vicepresidenta primera, Nadia Calviño, en el seu pols amb Yolanda Díaz. El president del Govern deixa ben clar que la reforma laboral, una de les normes «estructurals» de la legislatura, és una competència de tot l’Executiu, no només del Ministeri de Treball, ja que toca almenys cinc departaments. De manera que no hi ha «intromissió» de la vicepresidenta primera, sinó «coordinació, col·laboració».

El cap de l’Executiu va intervenir aquest divendres des de Brussel·les, al finalitzar el Consell Europeu, en la guerra entre les números dos i tres del Gabinet després que Unides Podem sol·licités una reunió «urgent» de la taula de seguiment de l’acord de coalició per abordar una qüestió «molt greu». L’intent de Calviño, adduïen els morats, d’encapçalar la reforma estrella de Díaz. I Sánchez hi va intervenir favor de la vicepresidenta primera, tot i que sense nomenar-la formalment com la «coordinadora» dels treballs per desmuntar la legislació del PP de 2012. La tensió creix entre els socis perquè el termini s’acaba, ja que Espanya s’ha compromès amb la Comissió Europea a tenir aprovada una nova normativa abans del 31 de desembre d’aquest any.