Del 0,456% al 0,428%

L’Ajuntament de Madrid abaixa l’IBI per tercer any seguit

Aquesta mesura estalviarà 60 milions d’euros a les famílies de la ciutat

L’Ajuntament de Madrid abaixa l’IBI per tercer any seguit

Alejandro Martínez Vélez / Europa Press

1
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de Madrid ha aprovat aquest divendres, en una junta de govern extraordinària, el seu projecte d’ordenances fiscals per a l’any 2022, que per tercer any consecutiu rebaixen el tipus de gravamen general de l’impost de béns immobles (IBI), del 0,456% al 0,428%, cosa que farà estalviar 60 milions d’euros a les famílies de la ciutat.

La vicealcaldessa, Begoña Villacís (Cs), ha indicat en roda de premsa que hi haurà 2,2 milions de rebuts afectats per la rebaixa, 1,5 milions corresponents a vivendes i la resta a diferents activitats econòmiques.

D’aquesta manera, el consistori continua avançant cap al seu objectiu d’abaixar el tipus de gravamen general de l’IBI al mínim legal (0,4%) en aquesta legislatura, que conclou el 2023.

Notícies relacionades

D’altra banda, el 2022 no s’aplicaran ja les bonificacions extraordinàries aprovades amb motiu de la pandèmia, com per exemple la que va eximir el pagament de la taxa que paguen les terrasses d’hostaleria per l’ocupació de l’espai públic.

L’alcalde, José Luis Martínez-Almeida, ha exposat la seva confiança a aconseguir l’aprovació de les ordenances fiscals al ple, i ha afirmat que, desque va començar el mandat, l’estalvi impositiu derivat de les successives rebaixes de l’ajuntament ascendeix a 500 milions d’euros.