Defensa la sinceritat de la seva declaració

Otegi nega que plantegi que «deixin anar els presos» d’ETA per recolzar els Pressupostos

Creu que el PNB ha donat «munició a la dreta més rància» i assegura que EH Bildu es compromet a construir convivència «amb el màxim de solidesa possible»

1
Es llegeix en minuts

El coordinador general d’EH Bildu, Arnaldo Otegi, ha negat que la seva formació plantegi que «deixin anar els presos» per donar suport als pressupostos generals de l’Estat i ha defensat la sinceritat de la declaració de dilluns passat, en què van reconèixer «el sofriment» de les víctimes d’ETA, van assegurar que mai hauria d’haver passat i van afirmar que mirarien de «mitigar» el mal. Després d’acusar el PNB de «donar munició a la dreta més rància espanyola» al posar en qüestió «la sinceritat» de la seva declaració, ha afirmat que EH Bildu es compromet «a construir convivència amb el màxim de solidesa possible».

Sobre les seves paraules davant un grup de militants d’Eibar (Guipúscoa), en què va vincular el seu recolzament als comptes estatals a una possible excarceració dels reclusos d’ETA, ha preguntat si algú pensa que plantejaran això: «M’has de deixar anar els 200 presos o no t’aprovo els Pressupostos. ¿Algú creu de veritat que això és així?».

En una entrevista a Ràdio Euskadi, ha recordat que ja van recolzar els comptes l’any passat sense que això succeís. «Que algú hagi descobert al segle XXI que Arnaldo Otegi i EH Bildu defensen la llibertat dels presos és de premi Pulitzer, és el gran descobriment, això no se sabia fins ara», ha ironitzat.

Notícies relacionades

El líder de la formació sobiranista creu que ara s’intenta per part d’uns quants «fer soroll i soscavar fonaments». «Estem en la política amb majúscula, no estem en el joc tàctic, a enfangar el camp o a mirar de desgastar les posicions de cap altre», ha insistit.

Arnaldo Otegi ha considerat que es tracta d’«ocultar el que va passar dilluns», i ha assenyalat que les declaracions que va fer a Eibar van ser en una trobada amb militants per explicar-los l’acord a què han arribat amb el PSE-EE al municipi. «Curiosament, algú s’ha encarregat de punxar això i treure de context determinades declaracions», ha remarcat.

Temes:

Arnaldo Otegi