Gestió de la pau

Otegi: «Si per treure els 200 presos que tenim cal votar els Pressupostos, els votem»

  • El coordinador d’EU Bildu assegura que no tindrà «cap problema» a avalar els comptes del Govern central per «solucionar» el tema dels empresonats

  • Davant un grup de militants, el líder ‘abertzale’ diu que no té «cap interès» que caigui l’Executiu del PSOE i Unides Podem

zentauroepp37707208 gra270  san sebasti n  gipuzkoa   17 03 2017   el portavoz d201117143707

zentauroepp37707208 gra270 san sebasti n gipuzkoa 17 03 2017 el portavoz d201117143707 / Javier Etxezarreta

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El coordinador general d’EH  Bildu, Arnaldo Otegi, ha afirmat que si perquè els 200 presos d’ETA surtin dels centres penitenciaris «cal votar els Pressupostos Generals de l’Estat», la formació ‘abertzale’ els votarà. «Així d’alt i clar ho diem. Els votarem sense cap problema i ho farem tranquils», ha dit Otegi en una intervenció, feta pública aquest dimecres per ‘El Correo’ i Antena 3, davant un grup de militants a Eibar set hores després de la declaració solemne de dilluns en què va lamentar el «dolor» de les víctimes de la banda terrorista.

«Tenim 200 presos dins i han de sortir», va remarcar Otegi, que va defensar que EH Bildu no té «cap interès» en què caigui el govern del PSOE i Unides Podem, perquè l’alternativa són el PP i Vox.

Pagar-ho «els de sempre»

Notícies relacionades

«Si el PP i Vox conformen un govern, ho pagarem els de sempre», va argumentar Otegi segons el diari basc. El líder de l’esquerra ‘abertzale’ va dir que fa falta que la coalició al govern espanyol duri encara sis anys més per donar temps en el seu espai polític a «enfortir posicions» i «solucionar el tema dels presos» per a la qual cosa cal «introduir un canvi legislatiu».

Otegi va insistir que, si es demostra que amb el govern «més progressista que pot existir a Espanya», el tema dels presos segueix sense solució i tampoc es dona resposta a la «qüestió nacional», el moviment independentista podrà demostrar davant la ciutadania basca i Europa que «cap govern ho farà». «Llavors haurem de prendre la nostra decisió», ha dit.