Conclave a les files socialistes

El PSOE impulsarà una llei per abolir la prostitució que castigui els clients

El partit farà «un esforç» per aprovar la norma aquesta legislatura i per primera vegada s’apunta a «sancionar la demanda»

El PSOE impulsarà una llei per abolir la prostitució que castigui els clients
1
Es llegeix en minuts
Marisol Hernández

El socialisme ha fet aquest cap de setmana un pas de gegant per acabar amb la prostitució, amb la promesa d’intentar aprovar durant aquesta legislatura una llei abolicionista que plantejarà per primera vegada la sanció dels clients. La ponència del congrés del PSOE ha inclòs aquest assumpte a la seva redacció final, arran d’una esmena de la federació socialista valenciana, que ja plantejava la persecució dels també anomenats «prostituidors».

Notícies relacionades

El text final assumeix aquesta reclamació i assenyala que és «imprescindible un marc legal que posi el focus en els qui acudeixen a la prostitució i en els qui se’n lucren». D’aquesta manera aposten per «sancionar la demanda», per «perseguir totes les formes de proxenetisme» i per «la recuperació de la tipificació penal de la terceria locativa». «Aquest és el camí per acabar amb l’expressió més gran dels drets humans de les dones i les nenes al món».

Segons han explicat fonts del partit, el Govern central «farà un esforç» perquè aquesta llei abolicionista estigui aprovada aquest legislatura. Tot i que es desitjava una promesa temporal més completa, no ha sigut possible perquè aquesta futura llei ha de pactar-se amb Unides Podem. El partit morat no té una postura comuna en aquest assumpte i hi ha partidaris de treballar per l’erradicació de la prostitució i d’altres que no.