Al Congrés

Sánchez rebutja referèndums per a Catalunya o el País Basc que «fracturin» la societat

Sánchez rebutja referèndums per a Catalunya o el País Basc que «fracturin» la societat

EFE / CHEMA MOYA

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Pedro Sánchez no permetrà referèndums a Catalunya ni al País Basc. Una vegada més, el president del Govern ha reiterat que en un moment com l’actual, en què s’intenta crear un clima de consens, no posaran en marxa cap iniciativa d’aquest tipus, que no fan més que «fractures i dividir» la societat i que, a més, «no aporten res».

Notícies relacionades

«El que no acceptarem és dividir la societat espanyola en funció de referèndums interessats i binaris», ha sentenciat el cap de l’Executiu en resposta a les exigències de la portaveu d’EH Bildu, Mertxe Aizpurua, de permetre que la societat basca sigui «qui decideixi sobre el seu futur polític, econòmic i social». Sánchez ha explicat que en una «democràcia plena» com l’espanyola, la voluntat dels ciutadans es vehicula a través dels partits polítics i de l’acció parlamentària d’aquests últims.

Sánchez, a més, ha deixat clar que la convocatòria d’un referèndum d’aquest tipus «no només no té cabuda a la Constitució espanyola», cosa que «ja seria suficient per dir que no», sinó que des del punt de vista social «el pitjor» que es pot fer «és fracturar i dividir amb referèndums binaris que no aporten res».