Afirma que Sánchez és «passat»

Iván Redondo augura que Yolanda Díaz pot ser presidenta del Govern

Va demanar marxar el dia després de les eleccions de Madrid i diu que no es va sentir estimat ni escoltat malgrat haver-ho guanyat tot

Iván Redondo augura que Yolanda Díaz pot ser presidenta del Govern

DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts

L’exdirector de Gabinet del president Pedro Sánchez, Iván Redondo, ha afirmat aquest dimecres que, per ell, Sánchez «és passat» i ha indicat que la vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, pot ser presidenta del Govern perquè és la candidata preferida dels votants de menys de 45 anys.

En una entrevista a ‘Espejo Público’, Redondo ha assenyalat que el secret professional queda entre Sánchez i ell, i que no estarà des de fora «xiuxiuejant ningú», ja que es prendrà almenys un any sabàtic. «El que passa en un vestidor es queda en un vestidor» i «ha de ser així», ha afegit.

Notícies relacionades

Així, sobre la seva sortida del Govern aquest estiu, ha assegurat que se li va comunicar a Sánchez el 5 de maig, l’endemà de les eleccions a la Comunitat de Madrid que va guanyar Isabel Díaz Ayuso. A més, va assenyalar que s’hauria pogut produir en dos moments anteriors, perquè no es va sentir «acceptat», «estimat» ni «escoltat» malgrat haver-ho «donat tot» i «guanyat tot». En aquest punt, ha afirmat que no va ser informat des del PSOE sobre la moció de censura que van intentar portar a terme en el govern regional de Múrcia, així que va arribar a la conclusió que havia «de tancar una etapa».

Respecte a Yolanda Díaz, ha afirmat que té possibilitats de ser presidenta del Govern, perquè té un perfil molt fort «més enllà de l’esquerra» i és el líder favorit dels menors de 45 anys, que, segons ha indicat, suposen el 40% dels electors. Així, ha opinat que la plataforma transversal que ha de portar a terme hauria de ser un «moviment ampli» més que un «front ampli» i no només a l’esquerra del PSOE. A més, ha indicat que Podem ha de jugar un paper important en aquest moviment i que hi ha moltes persones que no hi són i s’hi han d’incorporar per abordar un espai de «10 milions de vots».