Terrorisme islamista

Desarticulada una cèl·lula gihadista a Catalunya que es preparava per atemptar

  • Cinc persones han sigut detingudes tot i que una ja estava privada de llibertat

  • Els detinguts guardaven matxets i munició d’arma curta, de 9 mil·límetres

1
Es llegeix en minuts
Tono Calleja

L’Audiència Nacional ha enviat a la presó quatre dels cinc integrants d’una cèl·lula gihadista de Catalunya que van ser arrestats dilluns per agents de la Comissaria General d’Informació (CGI). Segons han confirmat a aquest diari fonts de l’Audiència Nacional, els detinguts que conformaven aquest presumpte grup terrorista estaven preparats per atemptar. El cinquè arrestat és un reclús d’una presó de Catalunya, i per això no ha passat a disposició judicial. Un altre dels detinguts es trobava circumstancialment en un centre d’internament d’estrangers a Madrid, però residia a Barcelona.

Els agents van trobar al gener la pista d’aquest grup criminal organitzat després de la detenció de tres presumptes gihadistes més, també a la capital catalana. Dos mesos després de l’operació del gener els investigadors de la Comissaria General d’Informació van detectar que el presumpte líder terrorista entrava a Espanya.

I va ser llavors quan el sospitós va contactar amb la resta d’implicats, que es preparaven per emprendre accions terroristes. Aquest capitost del grup és un retornat dels terroristes del Daesh al Pròxim Orient que hauria combatut a les seves files a Síria i l’Iraq en els anys previs, abans que fossin expulsats d’aquests territoris.

Notícies relacionades

Aquest capitost del grup és un retornat del Daesh que hauria combatut a les seves files en els anys previs. 

Cinc detinguts

En total, són cinc els detinguts, tot i que un ja era a la presó. Al registrar les vivendes els agents de la Policia Nacional hi van trobar matxets i munició del calibre de 9 mil·límetres. També hi van trobar diversos objectes que presumptament van ser utilitzats per falsificar documents oficials, segons va avançar El Español.