Abans del 12 d’octubre

Abascal rivalitza amb Ayuso: la Conquesta d’Amèrica és «el millor que ha fet cap nació»

  • El líder de Vox es burla de Biden per la seva edat i li retreu que hagi demanat perdó als indígenes americans

  • Assegura que l’imperi d’Isabel I de Castella va ser «l’imperi dels drets humans» i l’obra més gran de «germandat»

2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Cinquanta-dues banderes han desfilat per l’escenari que Vox ha preparat aquest dissabte al reciente d’Ifema de Madrid. Les 52 insígnies de les províncies espanyoles i, una per una, han resumit les seves bondats. Això sí, remuntant-se a fets històrics i a lemes bèl·lics. Cap referència a la realitat actual d’aquests territoris. Era el preludi perfecte per a l’al·legat que, segons després ha llançat Santiago Abascal sobre la conquesta d’Amèrica, «el millor que ha fet cap nació en la història de la humanitat». El líder de Vox ha entrat a disputar-li a Isabel Díaz Ayuso la defensa del passat d’Espanya.

Tres dies abans que se celebri la festa del 12 d’octubre, quan es commemora l’arribada de Cristòfor Colom a Amèrica, Abascal ha demanat als espanyols que se sentin orgullosos del que van fer els seus avantpassats que, al descobrir el «nou continent», «van inventar l’imperi solar espanyol, que era l’imperi dels drets humans». Així, igual que va fer Díaz Ayuso fa unes setmanes criticant que el papa Francesc demanés perdó a Mèxic per l’evangelització, el líder ultra s’ha llançat contra Joe Biden.

«Acaba de dir el lamentable president dels EUA... Bé, no ha dit res perquè li costa dir una paraula rere una altra, però acaba d’atacar la gran obra de la hispanitat: l’evangelització», ha dit Abascal, burlant-se de l’edat del cap de l’Executiu nord-americà. Es referia a les paraules de Biden admetent la «dolorosa història de greuges i atrocitats» comeses per «molts exploradors europeus» contra les nacions tribals i les comunitats indígenes.

Tot seguit, ha retret al president dels EUA que critiqui la conquesta d’Amèrica quan els seus «avantpassats van arribar amb l’excusa de fer botons i van avançar cap a l’oest amb l’evangelització del plom sense deixar ni un indi i ficant-los en reserves».

Isabel I de Castella i la germandat espanyola

Notícies relacionades

Un cop ha atacat Biden, Abascal s’ha centrat a elogiar el passat d’Espanya. «Quin orgull podem sentir nosaltres del que van fer els nostres avantpassats; quin orgull de la millor de les nostres reines, Isabel la Catòlica; quin orgull saber que som hereus dels que van descobrir el nou món i van posar fi al genocidi indígena, dels que van inventar l’imperi solar espanyol, que era l’imperi dels drets humans», ha sentenciat, envoltat de les 52 banderes provincials.

Lluny de deixar-ho aquí, el dirigent d’extrema dreta ha aplaudit els pobladors de la península ibèrica que en plena reconquesta van veure com el territori se’ls quedava petit i el van desbordar» per estendre «usos, costums, fe, arquitectura, festes i universitats» per tot el món. En resum, Abascal l’ha qualificat com «l’obra de germandat universal més gran que hagi aportat cap poble». «Nosaltres no demanem perdó als progres, sentim orgull dels nostres progenitors», ha sentenciat.