El PP de Madrid

Ayuso, a la seva

  • La presidenta torna a demanar a Casado que convoqui «aviat» el congrés del PP de Madrid

  • La direcció veu com una mostra d’autoritat no cedir davant la pressió i diu que serà «a la primavera»

Ayuso, a la seva

EFE / MANUEL BRUQUE

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

Dissabte, davant la plana major del partit, davant centenars de militants i amb càmeres, Isabel Díaz Ayuso va dir a Pablo Casado que no ha de témer per la seva butaca de líder del PP, perquè és ell qui s’ha de presentar a les pròximes eleccions generals, siguin quan siguin. La concessió de la treva no s’ha pres en el partit com un compromís gravat en marbre, però ha suposat un alleujament. Una altra cosa és el poder del partit a Madrid. I aquest el continua volent Ayuso i vol assumir-lo «aviat».

Aquest dijous se sabia que el secretari general del PP, Teodoro García Egea, feia una conferència al centre de la ciutat a les nou. Allà hi havia la plana major de la formació, però ella no hi era. L’excusa és que, a les deu, començava el ple de l’assemblea regional, ubicat als afores de la ciutat, i no li donava temps d’anar als dos llocs. No obstant, sí que ha vist marge per donar una entrevista a Onda Cero en què va tornar a reclamar Casado que convoqui ja el congrés del PP de Madrid perquè ella s’hi pugui presentar i guanyar-lo. La dirigent dona per feta la seva victòria interna pel seu devastador triomf en les eleccions del 4 de maig. Davant el micròfon, Ayuso ha dit que li agradaria que fossin «aviat» aquestes primàries perquè tant el Govern com el partit treballessin «en la mateixa direcció» i ella pogués aportar la «il·lusió» que ha despertat amb la seva victòria «a tots els racons de la Comunitat de Madrid». «Aquesta il·lusió ha mogut la militància, els afiliats, els militants, i m’agradaria que això es traslladés aviat a l’organització», ha declarat. Missatge a la cúpula: la formació, amb Pío García Escudero i Ana Camins al capdavant, està baixa d’ànims i no es coordinen bé.

La resposta

Notícies relacionades

Alhora, al Ritz de Madrid, en un esmorzar organitzat per Nueva Economía Fórum, García Egea ha ironitzat amb aquesta polèmica i ha dit que està «agraït» per aquest debat, perquè els dona «molta publicitat». El número dos ha explicat que tant Ayuso com la presidenta de l’Assemblea de Madrid, Eugenia Carballedo, li havien traslladat un missatge excusant-se per la seva absència a l’haver d’anar al ple del Parlament regional. García Egea ha insistit que la data del congrés del PP de Madrid, com les de la resta, es va fixar en una reunió de la junta directiva nacional en què es va decidir que aquests conclaves en les autonomies uniprovincials, com és el cas, «seran a la primavera».

Fonts de la direcció dels populars assenyalen que Casado no pot cedir davant la pressió de la política madrilenya perquè es veuria com un senyal de debilitat. A més, apunten que Ayuso hauria de saber, perquè el coneix, que el cap de files és «tossut i ha fet la convenció com ell ha volgut i quan ha volgut».