Anunci de Casado

El PP portarà la llei de vivenda al Constitucional i no l’aplicarà a les seves autonomies

«En cap cas es produeix un intervencionisme radical», es defensa la ministra Sánchez

El PP portarà la llei de vivenda al Constitucional i no l’aplicarà a les seves autonomies

EFE / QUIQUE GARCÍA

1
Es llegeix en minuts

El líder del PP, Pablo Casado, ha anunciat aquest dimecres que la seva formació portarà al Tribunal Constitucional la llei de vivenda i que no l’aplicaran a les seves comunitats autònomes. Al seu entendre, «aquest intervencionisme és suïcida» i demostra que Espanya té «el Govern més radical de la Unió Europea». En una entrevista a Telecinco, Casado ha assenyalat que aquesta intervenció en el mercat del lloguer llança un «missatge d’inseguretat jurídica» i ha assenyalat que un Govern no pot «interferir» en la llibertat i en la propietat privada.

El cap de l’oposició ha avisat que amb les mesures del Govern el que succeirà és que la gent no posarà els seus pisos a llogar i al final hi haurà menys pisos. És més, ha afegit que no és una qüestió de donar ajudes sinó de donar seguretat jurídica, que vinguin a Espanya els inversors i que els joves tinguin feina, perquè així podran accedir al lloguer.

Per això, ha anunciat que el PP portarà la decisió del Govern d’«intervenir» el mercat del lloguer davant el Constitucional. «Sánchez és ostatge dels seus socis radicals i és una pena que Espanya tingui el Govern més radical de la UE», ha manifestat, per recordar que el seu partit també va portar al TC la llei de lloguers de Catalunya.

El Govern es defensa

Abans d’aquest anunci, la ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha assegurat que els propietaris poden estar tranquils amb la llei de vivenda, perquè «en cap cas es produeix un intervencionisme radical», i s’ha mostrat convençuda que els fons continuaran invertint en Espanya.

Notícies relacionades

Sánchez ha assenyalat, en una entrevista a Onda Cero, que l’avantprojecte de llei pel dret a la vivenda estableix «una sèrie de mesures que no fan totalment inviable a aquests grans fons d’inversió que inverteixin al nostre país, que continua sent atractiu per moltes més qüestions».

En aquesta línia, ha destacat que l’acord aconseguit ahir entre els socis de Govern sobre la llei de vivenda no va tenir un impacte negatiu en les grans empreses afectades que cotitzen a la borsa, i ha defensat la regulació perquè «el mercat està desbocat i calia fer-hi alguna cosa».