Congrés

El PSOE salva Casado de la ‘comissió Kitchen’ i convoca un conseller d’Ayuso

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

Aquest dimarts la comissió del Congrés sobre l’operació Kitchen ha aprovat una quinzena de compareixences més, entre les quals destaca la d’Enrique López, el secretari de Justícia del PP i conseller del Govern d’Isabel Díaz Ayuso. En aquest òrgan de la Cambra baixa s’investiga el paper que van tenir l’Executiu de Mariano Rajoy i el PP en la suposada operació dissenyada per entorpir la justícia i robar informació sensible sobre el finançament dels populars que posseïa l’extresorer Luis Bárcenas. La comissió ha aprovat els llistats proposats pel PSOE i el PNB i tornaran a convocar l’excomissari José Manuel Villarejo, l’excap de la Unitat Central de Recolzament Operatiu (UCAO) Enrique García Castaño i l’exdirector general de la Policia Ignacio Cosidó.

Aquestes intervencions se sumaran a les que es van quedar pendents abans de l’estiu, entre les quals destaquen l’exsecretària general del PP María Dolores de Cospedal, l’exministre de l’Interior Jorge Fernández Díaz, i l’expresident del Govern i exlíder dels populars Mariano Rajoy. Al final no hi acudirà Pablo Casado, actual president del PP, a qui sí volien convocar Unides Podem, ERC i Junts. Tampoc aniran al Congrés a parlar de la Kitchen ni l’exdirector del CNI Félix Sanz Roldán ni l’exvicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría.

Notícies relacionades

Durant alguns mesos Enrique López ha sigut el principal representant de Casado en la negociació per renovar el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), un paper que després va començar a compartir amb el secretari general del PP, Teodoro García Egea. Segons el portaveu del grup parlamentari del PSOE, Héctor Gómez, s’ha convocat López perquè «pot aportar informació» per la seva «trajectòria» i «responsabilitat orgànica en el PP». Segons va declarar Bárcenas, López, quan encara era jutge de l’Audiència Nacional, li va demanar que es reunís amb l’advocat del PP i un empresari amic entre el 2017 i el 2019, quan es va decidir l’obertura del judici per la caixa b del PP.

La crida ha sorprès l’afectat. «Quan comparegui ja m’assabentaré quin és el motiu pel qual m’han citat, en aquest moment ho desconec», ha dit. Segons ell, en aquell episodi que va donar a conèixer Bárcenas ell no va mediar. «Només vaig presentar dues persones», ha afirmat a la premsa.