La fiscalia investiga un programa de TV3 per dir: «Parlo en castellà, que així semblo més dolent»

  • La CCMA no comparteix el plantejament de la investigació iniciada per una denúncia per un presumpte delicte d’odi

La fiscalia investiga un programa de TV3 per dir: «Parlo en castellà, que així semblo més dolent»
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Fiscalia de Barcelona ha obert una investigació arran d’una denúncia de l’associació Hablamos Español per l’emissió en TV3 d’un programa on el Mag Lari va dir: «Parlo en castellà, que així semblo més dolent.» Segons ha avançat ‘El Mundo’ i han confirmat a Europa Press fonts de la fiscalia, la investigació se centra en el canal i els responsables del programa després que l’entitat presentés una denúncia al considerar «hispanòfob» el comentari.

Notícies relacionades

En el programa ‘L’Au Pair’ apareixen famosos fent de ‘cangur’ de nens que no coneixen. Al capítol del 17 d’agost, el Mag Lari juga amb dos nens disfressat amb una màscara i uns guants i diu: «Soc el calamar gegant, vinc a menjar-me la princesa. Parlo en castellà, que així semblo més dolent». Fonts de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) han explicat que la fiscalia encara no els ha notificat aquesta investigació, i que no comparteixen el seu «plantejament».

Denúncia per delicte d’odi

La denúncia d’Hablamos Español retreu que el programa «va dirigit a un públic infantil de poca edat, per la qual cosa manca de qualsevol capacitat de discerniment i, per tant, suposa un acte de clar adoctrinament hispanòfob.» Els denunciants afirmen que aquesta escena pot suposar un presumpte delicte d’incitació a l’odi i afirma que «quan s’identifica amb el mal i el monstruós l’ús de la llengua espanyola, s’està transmetent als nens aquesta cultura de l’odi». No obstant, les fonts de la fiscalia consultades han detallat que s’ha obert la investigació a falta de concretar el presumpte delicte que podrien suposar aquestes imatges.