¿Conflicte d’interessos?

Portes giratòries en les elèctriques: el fitxatge d’Antonio Miguel Carmona per Iberdrola no és el primer

El candidat socialista a l’alcaldia de Madrid, Antonio Miguel Carmona, durant un acte el setembre del 2014.

El candidat socialista a l’alcaldia de Madrid, Antonio Miguel Carmona, durant un acte el setembre del 2014. / HUGO ORTUÑO (EFE)

1
Es llegeix en minuts

El nomenament del socialista Antonio Miguel Carmona com a vicepresident d’Iberdrola España no és el primer cas de portes giratòries en el qual un expolític acaba a la cúpula d’empreses elèctriques. Sovint, les fronteres entre la ‘res publica’ i aquest mercat són massa difuses, per la qual cosa sorgeix el perill del conflicte d’interessos.

Ja sigui com a assessors, consellers, directius o fins i tot consellers delegats i presidents, Red Eléctrica de España (REE), Endesa, Ibedrola, Gas Natural-Fenosa i Acciona han nodrit els seus quadros d’expolítics i exdirigents estatals. El PSOE i el PP, el PP i el PSOE són els partits d’on més es nodreixen.

Notícies relacionades

Per empreses, REE ha ocupat José Folgado, Jordi Sevilla, Miguel Boyer, Beatriz Corredor, Ángeles Amador, Santiago Lanzuela, Luis Atienza, José Manuel Serra, Alberto Nadal i Luis Valero, entre d’altres.

A Iberdrola, Ángel Acebes, Braulio Medel, Ignacio López del Hierro i Manuel Amigo Mateos hi han prestat serveis. José María Aznar, Luis de Guindos, Narcís Serra, Miquel Roca i David Madí han treballat per a Endesa, igual com Felipe González ho va fer per a Gas Natural-Fenosa.