Del PSOE a l’electricitat

Antonio Miguel Carmona serà nou vicepresident d’Iberdrola

  • El membre del PSOE serà nomenat aquesta setmana per ocupar el càrrec de la companyia que presideix Francisco Córcoles.

  • Des de l’entorn de Podem ha rebut crítiques al considerar el seu nomenament un nou cas de ‘portes giratòries’.

Antonio Miguel Carmona serà nou vicepresident d’Iberdrola

David Fernández

1
Es llegeix en minuts

El socialista Antonio Miguel Carmona, professor d’Economia i amb una dilatada trajectòria política tant a l’Assemblea de Madrid com a l’Ajuntament de la capital, serà nomenat en els pròxims dies vicepresident d’Iberdrola España. Carmona va ser elegit diputat pel PSOE a l’Assemblea de Madrid en dues etapes: entre juny de 1999 i desembre de 2002 i entre juny de 2011 i juny de 2015.

Posteriorment va ser elegit regidor a l’Ajuntament de Madrid en les eleccions municipals de 2015 i es va mantenir quatre anys com a regidor al consistori presidit llavors per l’alcaldessa Manuela Carmena. Doctor en Ciències Econòmiques especialitzat en creixement econòmic i noves tecnologies, Carmona va començar la seva etapa professional fent classes a la Complutense de Madrid i actualment és professor a la Universitat CEU San Pablo. També ha col·laborat en mitjans com El Plural i Diariocritico.com i en diverses tertúlies televisives. En aquest moment, l’economista no estava ocupant cap càrrec dins del PSOE.

Crítiques de Podem

Notícies relacionades

El seu futur nomenament ha despertat crítiques en l’entorn de Podem al considerar-ho un nou cas de «portes giratòries». «Les portes, al PSOE, continuen girant. Vergonya», ha escrit a Twitter el coportaveu estatal de Podem, Pablo Fernández. La mateixa sorpresa ha mostrat Juantxo López de Uralde, coordinador d’Aliança Verda (la formació ecologista d’Unides Podem) i diputat en el Congrés: «En plena crisi amb les elèctriques activen de nou les portes giratòries i nomenen Carmona vicepresident d’Iberdrola. ¿De debò?», ha qüestionat el parlamentari.

També s’ha pronunciat Juan Antonio Delgado, futur diputat de la formació en el Congrés en substitució de l’exsecretària d’Estat d’Igualtat Noelia Vera. Ha assenyalat que la incorporació de Carmona a la direcció d’aquesta companyia fa mal «als socialistes de debò, decents, honrats i compromesos». La portaveu d’Unides Podem a l’Assemblea de Madrid, Carolina Alonso, ha afirmat que «fa molts anys que per les elèctriques es compara polítics del PP i del PSOE a través de les ‘portes giratòries’. Els mèrits que se’ls exigeixen són haver defensat els interessos [de les ‘portes giratòries’] en el passat contra el bé comú, en això Carmona no té tatxa», ha afirmat Alonso.