Commemoració de l’1-O

Puigdemont afirma que la declaració d’independència continua viva

  • L’expresident afirma que «hi ha formes de victòria que estan a les nostres mans»

Carles Puigdemont

Carles Puigdemont / JOHANNA GERON (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

L’expresident Carles Puigdemont ha divulgat una al·locució com a president del Consell per la República en defensa de la vigència del referèndum independentista de l’1-O. En la seva al·locució, recorda aquella jornada com una «victòria històrica, lliçó de democràcia i de dignitat que avui és un referent internacional» i defensa la vigència de la declaració d’independència, davant un Estat que, segons ell, pretén «liquidar la nació».

L’Estat, segons Puigdemont, ha persistit en la seva «repressió». L’expresident lamenta que cap govern espanyol hagi ofert una proposta per resoldre el conflicte i defensa la via de l’exili per mantenir les institucions i «la legitimitat de la decisió que el poble va prendre en referèndum i de protegir i mantenir viva la declaració d’independència».

Notícies relacionades

«Hi ha formes de victòria»

L’expresident fa bandera de la «persistència» que, segons ell, té un nom, el del Consell per la República. L’Estat només té un objectiu, segons Puigdemont, que és «liquidar la nació» catalana. En el seu missatge, carrega contra la transició espanyola i afirma que la solució de Catalunya passa per la independència. «Aquests quatre anys han demostrat que hi ha camí, que hem continuat el camí i que hi ha formes de victòria que estan a les nostres mans», ha conclòs.