Clausura del III Fòrum La Toja-Vínculo Atlántico

Sánchez intenta arrabassar a la dreta la bandera de la promoció de l’espanyol

  • El president anuncia l’aprovació, en les pròximes setmanes, d’un nou Perte, que suposi la «generació de riquesa» entorn de la llengua comuna

Sánchez intenta arrabassar a la dreta la bandera de la promoció de l’espanyol

EUROPA PRESS / ÁLVARO BALLESTEROS

1
Es llegeix en minuts
Juanma Romero
Juanma Romero

Ubicada/t a Madrid

ver +

El Govern no vol que el PP, i singularment Isabel Díaz Ayuso, patrimonialitzi l’espanyol, com, segons el seu parer, intenta fer amb la bandera o amb la Corona. Pedro Sánchez sap de la importància dels símbols, i està disposat a entaular la batalla cultural que també José María Aznar recomana donar a Pablo Casado. Aquest context explica una iniciativa «transversal» que sortirà pròximament del Consell de Ministres: l’aprovació d’un pla estratègic que tindrà el castellà com a base. O sigui, la «generació de riquesa» entorn de la llengua espanyola.

Notícies relacionades

Falten molts detalls, però aquesta va ser una de les idees centrals del discurs que el president del Govern va pronunciar aquest divendres en la clausura del III Fòrum La Toja-Vínculo Atlántico, a l’illa d’A Toxa, a la localitat de Pontevedra d’O Grove, i després de les intervencions del responsable de l’entitat, l’exministre popular Josep Piqué, i del primer ministre de Portugal, el socialista António Costa. Tots dos tornaran a retrobar-se en la cimera bilateral hispanolusitana del 28 d’octubre a Trujillo (Càceres). Sánchez va avançar, a més, que les dades d’atur registrades que es coneixeran la setmana que ve seran positives i que defensarà en la cimera del G-20 a Roma, a finals de mes, que es ratifiqui el compromís internacional de fixar un tipus del 15% en l’impost de societats perquè l’arquitectura tributària sigui «més justa» i s’erradiquin els paradisos fiscals.

El cap de l’Executiu, doncs, va aprofitar la seva presència en un fòrum que promou el «vincle atlàntic» i la relació amb Llatinoamèrica per avançar el llançament d’aquest nou Perte (projecte estratègics per a la recuperació i transformació econòmica), que la Moncloa ha anomenat En español-valle de la lengua, i que el Gabinet de coalició aprovarà formalment «en molt poques setmanes». Serà «una iniciativa transversal d’alt valor estratègic que promourà l’aprenentatge, la transformació digital, el turisme, les indústries culturals, la ciència i l’empresa, tenint com a base el nostre idioma comú, que és l’espanyol». «Es tracta de generar oportunitats de negoci entorn de la llengua espanyola, i acords amb els principals avenços innovadors i tecnològics, en l’àmbit de la robòtica i de la intel·ligència artificial...», va explicar.