Foc amic

Una convidada a la convenció del PP denuncia la falta de dones al conclave

  • «¡Hi ha menys representants femenins que en qualsevol consell d’administració de l’Ibex!», va clamar Paula Gómez de la Bárcena

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

La taula sobre «feminisme liberal» i «obert» que el PP va organitzar aquest dimecres en la convenció nacional li va fer llufa. La directora d’Inspiring Girls, Paula Gómez de la Bárcena, una de les quatre participants en el debat, va denunciar en directe l’absència de dones al cartell del conclave, on els homes suposen el 75% dels participants. Tots els convidats que el PP ha destacat com els principals són homes: Sebastian Kurz, José Manuel Durao Barroso, Nicolas Sarkozy, Anders Fogh Rasmussen, Mario Vargas Llosa...

«Haig de dir una cosa, perquè si no rebento», va començar Gómez de la Bárcena mentre mirava la moderadora, Belén Hoyo, presidenta del comitè electoral del PP. «¡En aquesta convenció hi ha menys representants femenins que en qualsevol consell d’administració de l’Ibex! Jo estic convençuda que hi ha moltíssimes dones que parlarien dels temes que heu abordat igual de bé que els convidats que heu portat. ¡Busqueu-les, per Déu. Hi són! De veritat, no vull que se’m malinterpreti. No ho dic per quotes, per paritat, ho dic per justícia. I per generositat amb les següents generacions, que necessiten tenir aquests referents i necessiten veure que les dones pintem alguna cosa en la societat i se’ns té en compte», va clamar.

Aznar, a Sevilla

Notícies relacionades

Hoyo va respondre que al PP hi ha moltes dones que han trencat sostres de vidre. Va esmentar, entre d’altres, Soledad Becerril, primera dona ministra; Esperanza Aguirre, primera ministra del Senat, i Luisa Fernanda Rudi, primera presidenta del Congrés. «Afortunadament al PP hi ha moltes dones capacitades per parlar d’aquest tema i absolutament de tots els temes», va afegir. Es dona la circumstància que la coordinadora de la convenció és una dona: la diputada Edurne Uriarte.

La crítica va arribar ben clara a Casado, que estava a primera fila. El líder del PP ha portat aquest dijous la convenció itinerant a Sevilla. Si s’analitzen les taules de la jornada es torna a constatar la falta de dones: en la de «Reptes de la seguretat i la defensa» parlaran tres homes i una dona; en la dedicada a «La reconquesta de la democràcia», tres homes i una dona; en la de «Llibertat davant el populisme», tres homes; en la d’«Independència judicial», quatre homes, i, en l’acte principal, Casado estarà acompanyat per un altre home: José María Aznar.