Debat de política general

El PSC avisa Aragonès que l’amnistia i el referèndum són «impossibles d’assumir»

  • Illa allarga la mà al Govern per pactar els pressupostos per al 2022 i donar un nou rumb a la legislatura

A1-126962688.jpg

A1-126962688.jpg / ACN / Job Vermeulen (ACN)

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El líder de l’oposició i cap de files del PSC al Parlament, Salvador Illa, va tornar a reclamar al president, sense èxit, que convoqui una taula de diàleg entre les forces polítiques catalanes i va avisar el Govern que, en l’homòloga entre governs, tant l’amnistia com l’autodeterminació són «un objectiu irreal i impossible d’assumir».

Malgrat que va celebrar la «fermesa» de Pere Aragonès al blindatge del desglaç, li va criticar que «reincideixi» en el pols a l’Estat per defensar la culminació de la independència. Illa va asseverar que el que defineix el Govern són «orientació irreal, polítiques tímides i una actitud clarament dividida» pels xocs entre els socis que, a parer seu, «perjudiquen la credibilitat» de l’Executiu, com va evidenciar la cancel·lació de la inversió per a l’ampliació de l’aeroport. Per remeiar-ho, es va oferir com a soci per als pressupostos del 2022 si el pla a, la CUP, fracassa, i va instar el president a «tenir coratge» per «corregir el rumb» de Catalunya i «trencar inèrcies» a fi que torni a ser «la locomotora econòmica i política d’Espanya».

La proposta

Notícies relacionades

El líder socialista va assegurar que el seu pla per resoldre el conflicte és la via federal, una proposta que «pot no agradar, però està pensada», després que Aragonès assegurés que l’«agenda del retrobament» del president del Govern, Pedro Sánchez, és «absolutament insuficient». «Vull Catalunya dins d’una Espanya plural i diversa dins d’Europa», va sentenciar.

D’altra banda, va demanar al Govern que ampliï la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern junt amb l’Aragó, que es blindin les autoritats policials després dels aldarulls en els ‘macrobotellons’ i que no es facin malbé més vacunes, després que n’haguessin caducat gairebé 70.000 dosis.