Debat de politica general

Ciutadans competeix amb Vox en la càrrega contra el sobiranisme

  • Carrizosa veu el Govern «cremat» i dividit

  • Defensa la comissaria de Via Laietana davant la proposta de convertir-la en un centre de memòria

Pla mitjà del president del grup parlamentari de Ciutadans, Carlos Carrizosa, en ple d’investidura del Parlament. Imatge del 21 de maig del 2021 (Horitzontal)

Pla mitjà del president del grup parlamentari de Ciutadans, Carlos Carrizosa, en ple d’investidura del Parlament. Imatge del 21 de maig del 2021 (Horitzontal) / JORDI PLAY

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

Ciutadans ha pronosticat que el Govern de coalició entre ERC i JxCat no superarà els dos anys de mandat. En la seva intervenció, el portaveu de la formació taronja, Carlos Carrizosa, ha mantingut el to habitual d’enfrontament agressiu verbalment amb el sobiranisme i ha qualificat de «cremat» el Govern, mentre ha insistit a carregar contra el Govern espanyol pels acords amb el sobiranisme.

La comissaria, la memòria i el franquisme

Carrizosa ha qualificat d’«increïble» que el Govern no s’aixequi de la taula de diàleg amb la Generalitat i ha carregat també contra el PSC per «abaixar el cap» davant el sobiranisme. El diputat taronja ha tingut interès a criticar qüestions simbòliques, com la retirada de la bandera espanyola en una compareixença d’Aragonès després de la reunió amb el Govern al Palau de la Generalitat. I també ha defensat la Policia Nacional davant la proposta del Govern de convertir la comissaria de la Via Laietana de Barcelona en un centre de memòria, per recordar les tortures del franquisme practicades en aquest lloc. Per això ha defensat «la presència de l’Estat» en aquesta comissaria.

El portaveu de Ciutadans ha descrit un Govern que governa «com l’exèrcit de Pancho Vila», en què Junts vol tornar els atacs d’ERC en l’anterior legislatura i la CUP «mossega els turmells als dos».

Els «talibans de la llengua catalana»

Notícies relacionades

Carrizosa no ha tingut objecció tampoc a comparar part del sobiranisme amb un règim criminal com el dels talibans, i ha parlat que els «talibans de la llengua catalana assetgen els comerciants que els atenen en castellà».

Tot això, en un discurs amb breus pinzellades a qüestions com les llistes d’espera o l’atur, però centrat en un to combatiu en la qüestió sobiranista, en què Carrizosa ha competit en retòrica amb la intervenció prèvia de Vox.