Principi d’igualtat

El Suprem reconeix ajudes per a vestuari a policies de paisà

Imagen de recurso de agentes de la Policía Nacional

Imagen de recurso de agentes de la Policía Nacional / R.C.V. VALÈNCIA| POLICÍA NACIO (Europa Press)

2
Es llegeix en minuts

El Tribunal Suprem ha establert que tots els policies que presten els seus serveis de paisà tenen dret a una compensació econòmica per vestuari i no només els escortes de personalitats.

En una sentència el Suprem estima els recursos de quatre policies destinats en brigades provincials i locals de la Policia Judicial i d’Estrangeria i Fronteres contra la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) que va confirmar la decisió de la Direcció General de la Policia de denegar-los la percepció d’una indemnització per vestuari.

El Suprem considera que la sentència del TSJM trenca el principi d’igualtat al no reconèixer el dret a aquest complement a altres funcionaris exempts de l’obligació de l’ús de l’uniforme per exigències del servei que exerceixen.

La sentència del Suprem, de la qual ha sigut ponent la magistrada Celsa Pico, recorda que l’ordre que regula la uniformitat del Cos Nacional de Policia estableix en el seu article 9 les excepcions i particularitats en l’ús de l’uniforme. En concret n’exceptua de l’ús els funcionaris dedicats a la investigació que prestin serveis en àrees d’Informació, Policia Judicial, Estrangeria, Protecció de Persones i Seguretat Ciutadana.

Compensació sense quantia

També es refereix a l’ordre que regula la indemnització per raó de vestuari dels membres del Cos Nacional de Policia que donen servei de protecció dinàmica a personalitats que hagin d’utilitzar vestimenta de paisà, generalment vestit o americana i corbata.

El Tribunal Suprem conclou que si l’excepció de l’ús de l’uniforme comprèn aquests serveis no «s’evidencien raons perquè mentre els funcionaris adscrits al servei de protecció a persones perceben una indemnització per vestuari no la rebin els integrants dels altres serveis eximits reglamentàriament per raons de seguretat de l’ús de l’uniforme del Cos».

Notícies relacionades

La sentència explica que la percepció de la indemnització de vestuari «pretén compensar tots els funcionaris del Cos Nacional de Policia que per raó del servei estan obligats a utilitzar una vestimenta de paisà conforme amb la naturalesa d’aquest servei i l’entitat de les situacions i circumstàncies que l’envolten».

Aclareix que no pot establir la quantia a percebre ja que davant l’absència de normes específiques no pot fixar-la arbitràriament ni realitzar una declaració accedint a la xifra indicada pels vuit demandants quan només quatre han recorregut davant el Suprem sense especificar la quantia que corresponia a cada un d’ells ni el període concernit.