Debat de política general

La CUP porta a votació celebrar un referèndum en aquesta legislatura

  • Els anticapitalistes pressionen ERC i Junts perquè es pronunciïn sobre una consulta abans del 2025

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La CUP hi insisteix i, com va prometre en el seu programa electoral, vol celebrar un referèndum d’autodeterminació en aquesta legislatura, és a dir, abans del 2025. Esquerra i Junts s’hauran de posicionar a l’hemicicle sobre això aquest dijous, quan es votaran les propostes de resolució del debat de política general. «El Parlament es compromet a portar a terme un referèndum d’autodeterminació abans que finalitzi la XIV legislatura i, per tant, insta el Govern a iniciar immediatament els debats i treballs necessaris per garantir la seva realització», afirma el text.

El diputat Carles Riera ha animat a la mobilització davant un Govern que veu «encallat» a la taula de diàleg. «Hem d’aplicar els resultats i sostenir-los en el temps, ens hem de posar a treballar des d’ara mateix per votar en aquesta legislatura i poder mantenir els resultats», ha defensat Riera. Segons el seu parer, aquest nou «embat» no és desmereixedor de l’1-O i que un naufragi en el desglaç entre governs ha de tenir ja preparat un pla b.

Notícies relacionades

El cupaire ha insistit que el Govern «no està complint l’acord d’investidura», per la qual cosa, fins que no vegin avenços, no entraran a negociar a fons sobre els pressupostos de la Generalitat.

La presidenta del Parlament i dirigent de Junts, Laura Borràs, ja ha assegurat que no ho veu «factible», perquè l’1-O «està vigent».

Temes:

CUP