Declaracions a Màlaga

Marlaska: són els tribunals europeus els que han de «dialogar» i «resoldre»

  • «Tot ciutadà reclamat per la Justícia espanyola ha de comparèixer davant de la Justícia espanyola», adverteix el titular d’Interior

Marlaska: són els tribunals europeus els que han de «dialogar» i «resoldre»

AFP / JORGE GUERRERO

1
Es llegeix en minuts
EFE

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, va afirmar aquest dissabte, respecte a la posada en llibertat de l’expresident Carles Puigdemont, que «l’ordre europea de detenció és un diàleg entre tribunals de la Unió Europea», que són els que han de «dialogar entre ells» i dictar resolucions.

Marlaska, que va assistir aquest dissabte a una cimera sobre migracions al costat dels ministres de l’Interior i de Migracions d’Itàlia, Grècia, Xipre i Malta, va eludir pronunciar-se sobre la decisió del tribunal italià que ha deixat en llibertat Puigdemont.

«Jo no faig valoracions de les resolucions judicials», va manifestar el ministre, que va afirmar que «tot ciutadà reclamat per la Justícia espanyola ha de comparèixer davant de la Justícia espanyola», en línia amb l’afirmat ja ahir divendres pel president, Pedro Sánchez.

Qüestió «judicialitzada»

Va assenyalar que els tribunals europeus són els que han de dialogar, traslladar la informació i resoldre el que sigui procedent conforme al cabal comunitari, que és el que alimenta els àmbits normatius del conjunt d’estats membres.

Notícies relacionades

En el mateix sentit, el ministre va dir que es tracta d’una qüestió «judicialitzada», pel que cal deixar que els tribunals de la Unió Europea, a la qual pertanyen «tots els tribunals independentment del país», decideixin i resolguin, i «els altres, a acatar les resolucions que dictin aquests tribunals», va remarcar al ser preguntat per la reacció del Govern català.

Així mateix, va reiterar que cap autoritat espanyola «de cap tipus ni de cap departament» va ser present aquest dijous a Sardenya ni durant l’arrest ni després de la detenció de l’expresident català.