Detenció de Puigdemont

El PP, Cs i Vox demanen que Puigdemont sigui jutjat ja a Espanya i no indultat

El PP, Cs i Vox demanen que Puigdemont sigui jutjat ja a Espanya i no indultat

Zipi / Efe

1
Es llegeix en minuts

Els dirigents del PP, Vox i Ciutadans, han confiat que l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont sigui extradit a Espanya per asseure’s davant la Justícia i han instat que no sigui indultat.

Després de conèixer-se aquesta nit la detenció de Puigdemont a Sardenya, atès que pesa sobre ell una ordre internacional de captura per part del Tribunal Suprem, els líders dels partits polítics de la dreta han reaccionat immediatament a les xarxes socials.

«Cop a la legalitat constitucional»

El president del Partit Popular, Pablo Casado, ha afirmat per la seva banda que Puigdemont ha de ser jutjat a Espanya «pel seu cop a la legalitat constitucional». Així ho ha escrit el líder dels populars en un missatge a través del seu perfil de Twitter en el qual ha aprofitat per demanar al president del Govern, Pedro Sánchez, que «ha de comprometre’s a respectar la sentència de la Justícia sense indults a canvi de mantenir-se en el poder».

De manera similar s’ha expressat la presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, que ha celebrat la detenció en un apunt de Twitter. «És una bona notícia per a tots els demòcrates», ha assegurat. Arrimadas ha reaccionat a la notícia «a l’espera de conèixer-ne els detalls». «Espero que pugui ser traslladat a Espanya i respondre per les seves accions. Ningú ha de tenir impunitat ni estar per sobre de la llei», ha assegurat.

Notícies relacionades

Des de Vox, el seu líder Santiago Abascal també ha escrit en el seu compte de Twitter que «aquest colpista renegat ha fet molt mal a Espanya, especialment a Catalunya. Espero que la justícia l’assegui a la banc dels acusats i condemni els seus crims abans que el Govern el torni a posar al carrer».