Canvi de lideratge a Unides Podem

Entrevista amb Ada Colau: «El lideratge de Yolanda Díaz és millor que el de Pablo Iglesias per aquest moment»

Entrevista amb Ada Colau: «El lideratge de Yolanda Díaz és millor que el de Pablo Iglesias per aquest moment»
3
Es llegeix en minuts
Albert Sáez
Albert Sáez

Director d'EL PERIÓDICO

ver +

El seu espai polític en l’àmbit de l’Estat ha viscut un canvi de lideratge. ¿Com són les seves relacions amb el Podem de Yolanda Díaz? ¿La vol fer ministra?

Això són rumors que ningú sap d’on surten perquè mai s’ha plantejat. Ho dic amb tota l’honestedat. Soc alcaldessa de la ciutat de Barcelona i per a mi no hi ha res més important. Yolanda Díaz és el millor lideratge que podríem tenir ara. Sortim d’una crisi i és la millor gestora del Govern d’Espanya. N’estic convençuda. Hem pogut fer un escut social, amb els ertos s’han salvat milions de llocs de treball. Ara està apujant el salari mínim interprofessional. Està sent la millor gestora i la principal artífex de l’escut social del Govern d’Espanya que fa que la resposta estigui als antípodes de la donada a la crisi financera del 2008. Crec que és la millor ministra que té el Govern d’Espanya, però també per la manera de fer política dialogant i d’evitar polèmiques que no siguin prioritàries. 

Evitant polèmiques. 

Evidentment, si hi ha una polèmica que s’ha d’abordar, s’aborda i ens posicionem, però evitem polèmiques petites del dia a dia que no siguin necessàries. Aquest lideratge feminista que té ella és molt apreciat. Crec que crearà escola i ja li he dit que em tindrà al seu costat en tot el que faci falta, com alcaldessa de la ciutat de Barcelona. No m’he plantejat ser cap altra cosa.

¿Aquest lideratge funciona millor que el de Pablo Iglesias?

És evident que són lideratges diferents. No són iguals. El lideratge de Yolanda Díaz és el millor per al moment actual. També crec que són moments diferents. Al Pablo se li ha de reconèixer que, en un moment on hi havia un bipartidisme instal·lat des de feia dècades i semblava que no hi podia haver cap altra cosa, amb un atreviment i amb un caràcter molt fort va aconseguir obrir una bretxa i fer coses que semblaven impossibles. Va crear un nou espai polític que va dir les coses pel seu nom i que va desafiar determinades elits. I crec que en aquell moment aquest lideratge va ser un encert. Però després, els moments històrics també van canviant i en aquest sentit crec que el de Pablo va ser un molt bon lideratge en el moment que es va crear Unides Podem. En un moment com l’actual, on estem sortint de la crisi i on hem de construir moltes aliances, moltes complicitats per reconstruir el país i per liderar una sortida de la crisi amb un nou model econòmic. Crec que el lideratge de Yolanda és el millor que podríem tenir.

Vostè també té un govern de coalició amb els papers canviats. ¿Com ha resistit aquest pacte, per exemple, amb tot el tema de l’aeroport?

Tenim una bona entesa en el Govern de la ciutat i tothom ho veu. És evident que són formacions diferents i que en temes concrets hi poden haver discrepàncies. És lògic, són partits diferents però tenim un programa de govern acordat i amb lleialtat. L’apliquem i quan hi ha una discrepància la parlem. Crec que tothom veu la diferència amb el Govern de la Generalitat, que realment és molt preocupant i a qui costa molt de creure després del fenomen de l’aeroport i la taula de diàleg. No, això no passa amb el govern de Barcelona. Si s’ha de tenir l’última paraula en un tema de ciutat, en la mesura que soc l’alcaldessa i que tenim la majoria del govern, si és necessari la decisió la prenc però buscant el consens amb transparència i amb absoluta lleialtat.

Notícies relacionades

No preveu un final com el de l’anterior mandat.

No, el que va passar en l’anterior mandat de trencar abans del final, una ruptura així és evident que no la vol ningú i dono per fet que això no passarà en aquest mandat.