Clavegueres policials

Villarejo retreu al jutge que no vegi altres gravacions tan irrellevants com les de Cospedal

  • Demana arxivar la peça en què també hi ha imputada la seva dona per mirar de vendre informació, per evitar la nul·litat de la causa

  • La doctora Pinto sol·licita una pena de sis anys de presó per a l’excomissari i López Madrid per la fustigació a què la van sotmetre

Villarejo retreu al jutge que no vegi altres gravacions tan irrellevants com les de Cospedal
2
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

L’excomissari José Manuel Villarejo ha aprofitat la seva presència a l’Audiència Nacional per dirigir-se a través dels mitjans al jutge Manuel García-Castellón, que l’investiga en una trentena de causes, entre les quals, l’operació Kitchen, per reclamar-li que doni una importància similar a «les 100 gravacions» que diu tenir sobre l’exsecretària general del PP María Dolores de Cospedal que a altres gravacions, amb les quals es van obrir diferents peces en contra seu.

Malgrat que resulta mol estrany que un imputat coincideixi amb la fiscalia, Villarejo ha assenyalat que el tancament de la Kitchen pel jutge García-Castellón, que centra les indagacions al Ministeri de l’Interior i en deixa fora el PP, «és una contradicció tremenda». Però també amb el magistrat quan en la seva interlocutòria advertia del risc que fos «una causa general i prospectiva», en què «les gravacions que s’aporten són d’origen desconegut». I en aquesta línia ha reclamat que «les 100 gravacions que hi ha sobre la senyora Cospedal siguin igual d’irrellevants que la resta» per les que sí que l’acusen.

Tant la Fiscalia Anticorrupció com les acusacions que exerceixen Podem i PSOE, així com les defenses, han recorregut la interlocutòria en què el magistrat dona per conclosa la instrucció. El ministeri públic, entre altres qüestions, reclama l’informe policial sobre els telèfons que Villarejo va dir haver utilitzat per informar l’expresident Mariano Rajoy de l’evolució de la Kitchen. I Villarejo ha aprofitat aquest punt per felicitar-se perquè Anticorrupció el cregui. «Aquest telèfon era el que utilitzava el senyor president del Govern», ha afirmat, afegint que fins i tot en una ocasió el llavors mandatari el va felicitar a través de Cospedal «un instant» per donar-li les gràcies per l’operació Catalunya, en què va dir haver participat «pel bé superior d’Espanya», informa Europa Press.

Contaminació de la macrocausa

A més, en un escrit de 106 pàgines, l’excomissari jubilat demana al jutge que declari nul·la la peça separada número 28 del cas Tándem, en què hi ha imputada la seva dona, Gema Alcalá, per presumptament mirar de vendre informació en poder del primer a través de presos. Afirma que va partir d’una denúncia falsa i estaria omplerta d’il·legalitats, com fer que un detectiu l’hagués investigat estant ja pres, cosa que, segons la seva opinió, podria acabar contaminant tota la macrocausa.

Notícies relacionades

Villarejo acusa l’amo de l’agència de detectius Método 3, Francisco Marco, d’estar «a sou del clan Pujol» i formular les denúncies falses el juny del 2020 que van desencadenar l’obertura d’aquesta peça i de la immediatament inferior, en què s’investiga si l’expolicia va fabricar proves per forçar el registre d’aquesta agència el 2013 i apoderar-se així de la informació sensible que tenia.

D’altra banda, la representació de la dermatòloga Elisa Pinto demana sis anys de presó per a Villarejo i l’empresari Javier López Madrid per assetjar-la. Al seu escrit d’acusació, a què va tenir accés EFE, acusa aquest últim de contractar el primer per actuar contra la doctora, per això aquesta acusa l’empresari d’un delicte de suborn actiu i a Villarejo, de suborn passiu. Per a l’exsoci de l’expolicia, Rafael Redondo, demana dos anys de presó com a còmplice del delicte. Aquesta peça que també se segueix a l’Audiència Nacional és independent de la seguida als jutjats de Plaça de Castilla per l’apunyalament del qual la dona va ser víctima.