Cita al Palau de la Generalitat

Sánchez i Aragonès inauguraran la taula de diàleg i marxaran després per deixar treballar els equips

  • Tots dos presidents mantindran una reunió prèvia i compareixeran davant els mitjans de comunicació

Sánchez i Aragonès inauguraran la taula de diàleg i marxaran després per deixar treballar els equips

EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

El president del Govern, Pedro Sánchez, i el de la Generalitat, Pere Aragonès, inauguraran aquest dimecres la nova etapa de la taula de diàleg entre els seus dos executius, però només es quedaran al principi de la reunió, que tindrà lloc a Barcelona a primera hora de la tarda. Després, marxaran i deixaran treballar els seus respectius equips, segons expliquen a aquest diari fonts de la Moncloa.

Aragonès i Sánchez mantindran una reunió prèvia a la taula de diàleg, cap a les 15.00 hores, en la qual prefixaran els objectius i abordaran la metodologia. Finalitzada aquesta trobada, tots dos presidents compareixeran davant els mitjans de comunicació. Després s’iniciarà la reunió de la taula de diàleg, en la qual els dos líders fixaran «els assumptes a abordar, els grups de treball i els terminis», segons les mateixes fonts. Una vegada complert aquest tràmit, Aragonès i Sánchez abandonaran la sala i seran les delegacions les que segueixin amb la reunió.

Per part del Govern, la delegació que presidirà Sánchez estarà formada, a més, pel ministre de Presidència, Félix Bolaños; la ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez; el ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta; i per la ministra de Transport, Raquel Sánchez, del costat socialista; i per la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, i el ministre d’Universitats, Manuel Castells, d’Unides Podem.

Notícies relacionades

Quant a la delegació de la Generalitat, els socis de la coalició encara no s’han posat d’acord sobre qui formarà finalment el seu equip. L’última proposta de Junts, de seure a la taula, entre d’altres, dos expresos de l’1-O indultats pel Govern (Jordi Sànchez i Jordi Turull), ha sigut rebutjada per Aragonès per entendre que s’ha trencat el pacte que els membres de la delegació catalana fossin tots consellers.

Referent a això, fonts de la Moncloa opinen que la taula de diàleg és un fòrum «entre governs», tot i que entenen que és l’Executiu català el que ha d’aprovar qui forma la seva delegació. No obstant, confien que Aragonès resoldrà el xoc intern al llarg del dia.