La internacionalització del procés

Puigdemont veu «guerra bruta» en la investigació sobre els contactes del seu entorn amb Rússia

  • L’expresident afirma que la causa es basa en «falsedats» i defensa la legalitat de les seves «activitats internacionals»

  • El jutge investiga la connexió de dirigents del procés amb un presumpte espia rus

  • Missatge a Puigdemont: «Situació complicada a Moscou»

  • La Guàrdia Civil implica el fill d’un ex alt càrrec rus en la trama del procés

zentauroepp50457015 former catalan leader carles puigdemont leaves free a prosec191021090017

zentauroepp50457015 former catalan leader carles puigdemont leaves free a prosec191021090017 / FRANCOIS LENOIR

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest divendres l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha emès un comunicat en què critica les informacions revelades per EL PERIÓDICO sobre suposats vincles entre persones del seu entorn i els serveis d’intel·ligència de Rússia. En una nota en què en cap moment nega els contactes que investiga el jutge, l’oficina de Puigdemont, el cap de la qual és Josep Lluís Alay, un dels dirigents del procés que apareixen en les converses, afirma que les conclusions del sumari tenen com a fonament un informe de la Guàrdia Civil que, segons el seu parer, és ple de «falsedats, incongruències i intoxicacions».

Segons el líder de Junts, l’únic objectiu d’aquest informe és «criminalitzar i desprestigiar l’independentisme de cara a la comunitat internacional, presentant-lo com un element desestabilitzador». «Les filtracions aparegudes es descontextualitzen de la realitat. Existeixen molts altres missatges sobre situacions polítiques en altres països que s’ometen intencionadament, cosa que és una manipulació que perjudica clarament el dret a una informació veraç i rigorosa», diu Puigdemont.

L’expresident deixa clar que les converses privades «no tenen res a veure amb un delicte», sinó que són «un instrument més de la guerra bruta que l’Estat espanyol practica contra Catalunya», amb l’objectiu, segons ell, d’acabar amb el moviment independentista, que defineix com a «legítim, legal i democràtic».

Activitats legals

Notícies relacionades

L’oficina de Puigdemont afirma que totes les «activitats internacionals» de l’expresident, d’Alay i del seu equip jurídic són «perfectament legals» i tenen per objectiu «contribuir a la resolució del conflicte polític». I recorda que el fiscal de Barcelona ha sol·licitat l’arxiu d’aquesta causa contra Alay al considerar-la «investigació prospectiva, vulneradora dels drets i llibertats més elementals d’una societat democràtica».

«Estudiarem emprendre accions legals a l’Estat espanyol, i en altres estats si és necessari, en vista de la possibilitat que s’hagi comès algun delicte de revelació de secrets oficials, ja que totes les evidències assenyalen que la informació ha arribat a alguns mitjans abans que s’aixequés el secret de sumari», diu el comunicat.