El laberint català

Clara Ponsatí abandona el Consell per la República entre crítiques

  • L’eurodiputada de Junts acusa l’entitat de Puigdemont de supeditar-se a l’autonomisme

Audiencia preliminar sobre el juicio de extradición a España de Clara Ponsatí

Audiencia preliminar sobre el juicio de extradición a España de Clara Ponsatí / Ian Georgeson (CAS_AGENCIAS)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Consell per la República de Carles Puigdemont ha patit aquest dimarts una baixa molt significativa. L’exconsellera i eurodiputada de Junts Clara Ponsatí ha anunciat que abandona l’entitat al considerar que està «supeditada les dinàmiques de la política i el Govern autonòmics».

En un comunicat, Ponsatí ha revelat que no participa ni està implicada en les decisions ni en la direcció del Consell per la República des de finals del 2020, i que se’n va desvincular perquè la seva implicació «no contribuïa a deslligar-lo de les lògiques electorals ni, més endavant, de les discussions sobre la formació i la coalició del Govern de la Generalitat».

Notícies relacionades

Però l’eurodiputada va més enllà als seus dards a l’organisme de Puigdemont: «Lamento que un instrument que podria ser útil per reprendre la via cap a la independència i fer efectiu el mandat de l’1-O operi supeditat a les dinàmiques de la política i el Govern autonòmics».

Segons explica Ponsatí, tot i que va abandonar el Consell el desembre passat, va ajornar l’anunci de la seva decisió a l’espera que s’iniciés el procés d’elecció de l’Assemblea de Representants. «Però davant els reiterats retards en aquesta convocatòria, ara prevista per a finals d’octubre, crec que tinc el deure d’informar sobre aquesta situació els membres del Consell i altres persones interessades».