Convenció Nacional

El PP arrenca el curs polític configurant la seva «alternativa» a Sánchez

El PP arrenca el curs polític configurant la seva «alternativa» a Sánchez

José Luis Roca

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

A punt de creuar el zenit de la legislatura, Pablo Casado està començant a armar el seu projecte per a les pròximes eleccions generals. Encara falten molts mesos fins a la tardor del 2023, quan previsiblement s’obriran les urnes, però al PP ja tracen plans per quan arribin a la Moncloa. El primer pas serà la convenció que celebraran els conservadors a finals de setembre i principis d’octubre per tenir «preparades totes les reformes que Espanya necessita», ha explicat el secretari general dels populars, Teodoro García Egea.

Notícies relacionades

«No hi ha temps per a més experiments. Espanya exigeix la fiabilitat del PP per recuperar el futur», ha sentenciat el dirigent conservador després de la reunió del Comitè de Direcció del partit. Després de diversos dies en què Casado ha endurit el seu to amb el president del Govern central, García Egea ha lamentat que «cada dia que passa amb [Pedro] Sánchez a la Moncloa, Espanya retrocedeix en el seu objectiu d’una recuperació plena». Llançada l’acusació contra el líder dels socialistes, el popular s’ha erigit com l’«única alternativa possible». I en la construcció d’aquesta altra opció és on estan treballant.

Des del dia 27 de setembre i fins al 3 d’octubre, el PP celebrarà la seva Convenció Nacional. En els primers dies, els conservadors realitzaran actes a Santiago de Compostel·la, Valladolid, Madrid, Còrdova o Cartagena –territoris on governen– per tancar els dos últims dies a València. «Tenim l’equip, governs i projectes», ha reivindicat García Egea. Així, ha avançat que el 2023 els espanyols hauran d’«elegir entre Casado i una aliança de radicals», amb referència al Govern de coalició i als seus socis parlamentaris. Segurs de la seva victòria a les urnes, ha afirmat que ja estan «dissenyant els primers consells de ministres de Pablo Casado com a president», tot i que aquest moment no arribaria abans de finals del 2023 o principis del 2024.