Casado torna a carregar contra Sánchez i l’acusa de no complir amb l’Estat de dret

Pablo Casado en una reciente conferencia de prensa

Pablo Casado en una reciente conferencia de prensa / Eduardo Parra (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez
Juanma Romero
Juanma Romero

Ubicada/t a Madrid

ver +

La treva que Pablo Casado semblava haver obert amb Pedro Sánchez ha durat tot just dos dies. Poc menys de 48 hores després que el líder del PP rebaixés el seu to amb el president del Govern, la bel·licositat del conservador ha tornat a cotes habituals: l’ha acusat d’incomplir les directrius de l’Estat de dret marcades per la Unió Europea, de malgastar els fons europeus sense una «visió transformadora» i d’«empobrir» els espanyols.

Notícies relacionades

En un acte amb el líder del Grup del Partit Popular Europeu, Manfred Weber, Casado ha centrat el seu discurs de 15 minuts a criticar al Govern per incomplir les directrius de l’Estat de dret en matèria de llibertat de premsa, al desatendre el Consell d’Estat (aquest òrgan només té caràcter consultiu), al no respectar l’oposició ni la seva tasca de control sobre l’Executiu i, finalment, a l’intentar canviar el model per elegir els membres del Consell General del Poder Judicial. «El PP complirà els requisits de l’Estat de dret», ha sentenciat Casado.

En un nou gir de guió –dilluns va suavitzar el seu to després d’un mes de crítiques a Sánchez–, el líder del PP va acusar l’Executiu de ser el Govern «més radical de tota la Unió Europea i el més radical de la història d’Espanya» i de fer una gestió «ni-ni» dels fons europeus. «No hi ha hagut ni converses [...], ni ratificació parlamentària, [...] ni oficina de seguiment dels fons i de la seva gestió, [...] ni s’ha fet aquest pla amb els socis europeistes», ha assenyalat Casado. Pel que fa a l’últim punt, ha lamentat que el PSOE hagi negociat el Pla de Recuperació amb «Unides Podem, partit comunista i populista, amb socis de les dictadures llatinoamericanes i amb els partits independentistes».