Puigneró: «L’Estat ha de saber que estem disposats a tornar a la DUI»

  • El vicepresident vaticina que la UE no recolzaria una nova DUI

puignero

puignero

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Si en dies precedents, a la Universitat Catalana d’Estiu, havien sigut veus de Junts, de fora del Govern, les que havien laminat les ja abundants expectatives existents sobre l’èxit de la taula de negociació, aquest diumenge li ha tocat el torn al vicepresident del Govern, un dels que possiblement protagonitzarà la negociació, Jordi Puigneró, qui, amb generositat, va perfilar el paper de ‘poli dolent’ de l’independentisme al fòrum amb el Govern de Pedro Sánchez. El vicepresident va asseverar que l’independentisme ha de mantenir viva la via unilateral per tenir més força en aquesta «negociació», ja que si l’independentisme renuncia a ella –i l’Estat «ho veu»–, estarien «venuts». Segons el vicepresident català, la via unilateral és una carta que l’independentisme ja va jugar l’1-O: «I l’Estat ha de saber que estem disposats a tornar a fer-ho».

Això sí. Ja va advertir que la Unió Europea no recolzarà Catalunya en un nou embat unilateral contra l’Estat. I és que, segons el seu parer, les instàncies comunitàries «recolzen» el sobiranisme en «en temes judicials i relacionats amb la repressió», però, en canvi, «no crec», va dir, «que ens recolzi en l’exercici de l’autodeterminació», ha afirmat.

 Segons el seu parer, el Govern de Sánchez té a sobre de la taula tres lleis que considera «recentralitzadores» i que són incompatibles amb la taula de diàleg: la llei audiovisual, la llei de seguretat nacional i la llei general de telecomunicacions.

Perdre el temps

Notícies relacionades

«Si aquestes lleis continuen avançant en aquest sentit, el que voldrà dir és que Pedro Sánchez menteix a la taula de diàleg quan diu que no a l’autodeterminació, però tampoc està per una proposta d’autogovern», ha explicat.

I ha afegit: «Nosaltres ens asseiem a la taula amb ànims d’arribar a acords, no volem ser a la taula per perdre el temps. Si Pedro Sánchez bloqueja o cancel·la la taula de diàleg, és evident que no durarà dos anys».