Debat sobre les restriccions

Argimon alerta contra l’ús de la pandèmia com a excusa per retallar drets i llibertats

  • «Estar governant un any i mig a cop de decret és molt fàcil», afirma el titular de Salut en una conferència

1
Es llegeix en minuts

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha intercedit en el debat sobre les mesures com el passaport Covid per restringir l’accés a determinats establiments i viatges a persones que acreditin estar vacunades o disposin de proves PCR. Argimon ha cridat a estar «atents» en contra que s’utilitzi la Covid «com a excusa» per «retallar drets i llibertats».

«En aquest moment hem d’estar atents als drets i llibertats, que ja es veien retallats abans de la pandèmia; que la Covid no sigui també l’excusa per continuar retallant», ha dit el titular de Salut durant l’acte inaugural de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE) a Prades.

Argimon ha anat més enllà i ha opinat que «estar governant un any i mig a cop de decret és molt fàcil. S’ha d’estar atents. Que aquesta crisi també és de drets i llibertats». El conseller ha fet l’advertència mentre ha reconegut que ell mateix «ha avalat» mesures com el confinament i els tocs de queda nocturns, informa Efe.

Desigualtats creixents

Notícies relacionades

D’aquest manera, el responsable de Salut del Govern insisteix en la línia recentment expressada per ell mateix de «no discriminar» ningú per no tenir el passaport Covid-19, ja que en aquests moments no tothom té l’oportunitat de vacunar-se. El Govern de moment descarta que Catalunya demani aquest document per entrar als bars. «El certificat Covid és molt útil, però no pot ser discriminatori», ha anat afirmant Argimon, nomenat a proposta de JxCat en substitució d’Alba Vergés, d’ERC.

Argimon també ha cridat l’atenció sobre l’aprofundiment de les «desigualtats socials» que deixa la pandèmia i la importància de treballar per augmentar la cohesió social «si volem un país just i lliure».