Polèmica «paella d’estiu»

Puigneró assegura que va complir la normativa anti-Covid de França

  • El vicepresident es limita a reconèixer que la fotografia d’una vintena de persones sense mascareta ni distància «podria haver generar confusió»

Puigneró assegura que va complir la normativa anti-Covid de França
1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

El vicepresident Jordi Puigneró ha refusat respondre en públic les preguntes dels periodistes sobre la seva polèmica fotografia al costat d’una vintena de persones sense mascareta ni distància. No obstant, allunyat dels micròfons i en conversa amb els periodistes, ha assegurat que «va complir la normativa a França», malgrat que a Catalunya no són autoritzades les trobades de més de 10 persones. Sobre si considera que va ser un «error», ha defensat que «la fotografia podria haver generat confusió».

Puigneró ha optat per esquivar l’autocrítica després que el titular de Salut, Josep Maria Argimon, recordés dimecres que «tots els responsables polítics» han «de complir les normes» contra la propagació del coronavirus. En una breu rèplica a preguntes dels comuns, Argimon va afirmar en la comissió parlamentària de salut que «tots els responsables polítics, tothom, i evidentment més un responsable polític, ha de complir les normes». «En això, jo crec que hi estaríem tots d’acord», va afegir.

Notícies relacionades

Fonts de l’entorn del conseller defensen que Puigneró va acudir a França amb el passaport Covid i «seguint les indicacions» d’aquell territori. Asseguren que els assistents a la trobada es van treure la mascareta «només» per fer-se la fotografia que després va penjar a les xarxes socials la periodista Pilar Rahola, organitzadora de l’esdeveniment.

A la imatge, hi apareixen una vintena de persones, entre elles l’expresident Carles Puigdemont i els exconsellers que es van desplaçar a Brussel·les, sense mascareta ni distància en la ja tradicional «paella d’estiu» organitzada per Rahola.