Sancions

La Junta Electoral Central comunica a Quim Torra 8.500 euros en multes per la campanya del 28-A

  • Les sancions arriben per les seves accions durant la campanya com la de mantenir la pancarta i els llaços grocs a favor dels presos de l’1-O.

El Govern examina 152 mossos per a la guàrdia de Torra

El Govern examina 152 mossos per a la guàrdia de Torra

1
Es llegeix en minuts

Avui la Junta Electoral Central (JEC) ha notificat a l’expresident de la Generalitat, Quim Torra, l’execució de tres sancions econòmiques amb un valor total de 8.500 euros per les actuacions fetes durant la campanya electoral del 28-A del 2019, segons ha informat en un comunicat

Notícies relacionades

La primera multa, amb un import de 3.000 euros, el sanciona per haver mantingut a la façana del Palau de la Generalitat durant el període electoral la pancarta i els llaços grocs a favor dels presos de l’1-O. La segona sanció, per 2.500 euros, arriba per utilitzar en un correu electrònic expressions relatives a l’aplicació de l’article 155 després de l’1-O, a «l’exili i a la presó».

La tercera multa, amb una sanció per valor de 3.000 euros, per una carta de felicitació als treballadors públics. En un tuit transmès aquest matí, Quim Torra ha assenyalat que: «La repressió no para. L’Estat espanyol encara viu cec per la gran victòria ciutadana de l’1-O. La JEC desobeeix el Consell d’Europa i em robarà en les pròximes hores 8.500 euros per tres sancions de venjança per defensar els drets».