Primera jornada de treball a Nova York

Sánchez garanteix «estabilitat» política als inversors americans

  • Promet presentar els Pressupostos del 2022 i els del 2023, conscient que la «certesa» és «molt important» per a la inversió estrangera

  • Afirma que davant una oposició que «crida», el Govern aconsegueix «resultats» i aconsegueix «atraure» el sector privat

El presidente del Gobierno, Pedro Sánchez, pasea este 21 de julio por las calles de Nueva York, primera parada dentro de su gira por Estados Unidos.

1
Es llegeix en minuts
Juanma Romero
Juanma Romero

Ubicada/t a Madrid

ver +

Pedro Sánchez venia amb una idea molt clara als Estats Units. Primer, projectar Espanya com a país atractiu per al sector privat ara que està sortint de la pandèmia i compta amb una eina poderosa com els fons europeus, que el compromet a fer «reformes» com l’abordatge de la transició ecològica i la transformació digital. I dos, garantir «estabilitat» i «certesa» política als inversors americans. Assegurar-los que el seu Govern de coalició no caurà, i que es disposa, de fet, a presentar els Pressupostos del 2022, com també portarà al Parlament els de l’any següent, els del 2023. Davant l’oposició conservadora, que «crida», l’Executiu aconsegueix «resultats» i compleix la seva paraula.

El president del Govern va cordar la seva primera jornada de treball als Estats Units, a Nova York, al cor financer mundial, amb una entrevista-col·loqui amb l’agència britànica Reuters a la seu de l’Institut Cervantes. Allà va traslladar aquest missatge d’«estabilitat» política. Complementari amb aquell que havia apuntalat al matí. A primera hora, havia atès un altre compromís mediàtic, a la cadena per cable MSNBC, i després va mantenir reunions amb les principals gestores d’actius i fons de capital risc, a més de fer-ho amb Michael Bloomberg (Bloomberg) i Larry Fink (BlackRock). Sánchez els va presentar les oportunitats d’inversió que ofereix el pla de recuperació i els va destacar els projectes de «transformació verda, digital i industrial que afrontarà l’economia espanyola en la pròxima dècada». També hi va compartir «les reformes que Espanya portarà a terme en matèria educativa, com la formació professional, les competències digitals i la reforma del sistema nacional d’investigació i ciència».