Sessió de control al Parlament

Aragonès fa una lleu autocrítica davant la cinquena onada de la pandèmia

  • El president defensa l’actuació del Govern davant els severs retrets de la CUP i els comuns a la seva gestió

  • Illa acusa Aragonès de convertir-se en el «president del ‘no’» i li exigeix que participi en òrgans multilaterals

Aragonès fa una lleu autocrítica davant la cinquena onada de la pandèmia

ACN / ARNALD PRAT

2
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

El president Pere Aragonès, ha fet una lleu «autocrítica» sobre la gestió de la Generalitat davant la cinquena onada de la Covid-19 a Catalunya, davant les crítiques severes de la CUP i els comuns a la sessió de control al Govern al Parlament. «Ha sigut el Govern de tot l’Estat que més recursos ha destinat a sectors afectats, hem de ser justos; a partir d’aquí, tota l’autocrítica: no s’hauria d’haver produït la situació que ens hem trobat».

Laia Estrada, diputada de la CUP, grup que va recolzar la investidura d’Aragonès, ha acusat el Govern d’anteposar interessos econòmics a la preservació de la salut dels catalans. El president ha contestat que en moments complicats s’ha apostat per la salut «fins i tot si hi havia conseqüències econòmiques per a sectors econòmics». Una resposta que no ha convençut Estrada que ha afirmat que es tractava d’una «justificació bastant ‘cutre’» de l’actuació en les últimes setmanes de rebrot de la pandèmia.

«Govern de repetició d’errors»

El diputat dels comuns David Cid, ha criticat el Govern que sigui el de la «repetició dels errors». I ha assenyalat qüestions com la infradotació de diners i professionals a l’atenció primària, una desescalada «massa ràpida», les «anades i vingudes» en assumptes com les mascaretes, els macrofestivals, la pèrdua de capacitat de rastreig i de fer complir la quarantena. Aragonès ha replicat acusant que alcaldes dels comuns van demanar «tirar cap endavant» amb determinades mesures aperturistes. «És fàcil mirar pel retrovisor, no és just com [vostè] ho ha fet», li ha etzibat.

Els ambulatoris, al focus

Notícies relacionades

I quant a la situació de l’atenció primària, Aragonès ha assegurat que «no es pot demanar que en sis mesos es resolgui un problema d’anys» de disponibilitat de professionals, per la qual cosa es necessita un «finançament adequat». El president també ha criticat a l’oposició que al ple del Parlament de fa 15 dies no formulés les crítiques abocades avui sobre les mesures de desescalada.

Illa carrega contra el «president del ‘no’»

Per la seva banda, el cap de l’oposició, Salvador Illa, ha acusat Aragonès d’estar convertint-se «en el president del ‘no’, el president a mitges, i de mig Catalunya», en relació amb la decisió del Govern de no acudir a la pròxima conferència de presidents autonòmics i de mantenir dubtes sobre la seva assistència al Consell de Política Fiscal i Financera. Aragonès ha afirmat que la Generalitat assistirà a fòrums multilaterals si se li permet un tracte bilateral i disposen d’un contingut i ordre del dia «per treballar» i no per fer-se una foto. Illa ha assegurat que els organismes multilaterals «són espais de treball».