Anunci del conseller

Els advocats dels Mossos passaran a dependre de Presidència

  • La CUP celebra la iniciativa com el primer pas per al compliment de l’acord amb ERC per a la investidura d’Aragonès

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Redactora

Especialista en informació del Parlament de Catalunya, seguint l'actualitat política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha anunciat aquest dimecres que els advocats dels Mossos d’Esquadra passaran a dependre de la Conselleria de Presidència.

Arran d’una pregunta del diputat de la CUP, Xavier Pellicer, Elena ha assegurat que en els pròxims dies es farà efectiu el trasllat d’aquests lletrats que s’integraran al gabinet jurídic central de la Generalitat que depèn de Presidència. Aquesta maniobra pretén unificar criteris amb la defensa d’altres servidors públics i avançar en l’acord a què ERC va arribar amb la CUP per a la investidura del president Pere Aragonès.

Els anticapitalistes han carregat contra el Govern per no retirar-se de totes les causes contra independentistes després d’haver pactat que així ho farien excepte en aquells casos en què els agents denunciïn lesions per part d’algun manifestant.

Notícies relacionades

«Volem continuar defensant els Mossos amb la mateixa claredat i contundència que sempre quan pateixin lesions», ha asseverat Elena, mentre ha blindat que la ciudadania pugui exercir el seu dret a la manifestació «en defensa de drets i llibertats». El conseller ha afirmat que a Catalunya se celebren unes 14.000 manifestacions anuals, però que que des del 2018 aquest nombre s’ha elevat a 25.000 i que, de totes, només hi ha hagut sancions en 33.

Pellicer, per la seva banda, ha urgit a la Generalitat un «gir de 180 graus» en les polítiques sobre els Mossos tot i que ha celebrat la iniciativa com «un primer pas per al compliment de l’acord de mínims».