Reunió amb el president d’Alsa el 2014

Tres anys de presó per al Petit Nicolás per fer-se passar per un alt càrrec

  • Ha resultat absolt dels delictes de falsedat i de malversació de cabals públics

El petit Nicolás, a larribar els jutjats de plaça Castella de Madrid

El petit Nicolás, a larribar els jutjats de plaça Castella de Madrid

1
Es llegeix en minuts

Francisco Nicolás Gómez Iglesias, conegut com el Petit Nicolás, ha sigut condemnat a tres anys de presó per haver-se fet passar per un càrrec relacionat amb la Vicepresidència del Govern i la Casa Reial en el seu viatge a Ribadeo (Lugo) per reunir-se amb el president d’Alsa l’agost del 2014.

En la sentència, a què ha tingut accés Efe, la secció dissetena de l’Audiència Provincial de Madrid el condemna a nou mesos de presó com a autor d’un delicte d’usurpació de funcions públiques amb l’atenuant analògic d’anomalia psíquica i dilacions indegudes, i a dos anys i tres mesos de presó per un delicte de suborn actiu, en el qual es presenten els mateixos atenuants.

Notícies relacionades

Alhora, ha resultat absolt dels delicte de falsedat i de malversació de cabals públics de què també l’acusava la fiscalia, que demanava per a ell set anys de presó.

En la seva declaració en el judici, el Petit Nicolás va explicar que no pretenia fer-se passar per una autoritat, sinó que només va fingir ser una persona important per sentir-se «poderós».