Sol·licitud denegada

El Tribunal de Comptes no ampliarà el termini per pagar les fiances del Diplocat

  • Els encausats tenen de temps fins dimecres, 21 de juliol

El Tribunal de Comptes no ampliarà el termini per pagar les fiances del Diplocat
1
Es llegeix en minuts

El Tribunal de Comptes ha denegat la pròrroga sol·licitada per alguns ex alts càrrecs de la Generalitat per abonar de manera solidària la fiança de 5,42 milions d’euros que els reclamen per la promoció a l’estranger de la consulta de l’1 d’octubre del 2017 mitjançant el Diplocat, les «ambaixades catalanes». Així ho han confirmat a EFE fonts del Tribunal de Comptes, òrgan que ha encausat diverses desenes d’alts càrrecs de la Generalitat entre el 2011 i el 2017, entre els quals Carles Puigdemont, Artur Mas i Oriol Junqueras per la promoció del procés a l’exterior.

Una vegada s’ha denegat aquesta ampliació de termini, els encausats tenen fins dimecres, 21 de juliol, per presentar una fiança per la quantitat total que se’ls reclama.

El 6 de juliol, el Govern va crear un fons amb dotació inicial de 10 milions d’euros per ajudar aquests antics càrrecs de la Generalitat. A aquest fons s’hi podrà acollir qualsevol funcionari a qui es demanin responsabilitats legals per activitats relacionades amb l’acompliment del seu càrrec, sempre que compleixi certs requisits.

Diferents opinions

Notícies relacionades

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va reivindicar la «legalitat» d’aquest fons perquè, segons el seu parer, «qualsevol servidor públic té dret a ser defensat per la seva administració» davant «decisions arbitràries».

Per la seva banda, l’Executiu central està estudiant la legalitat d’aquest fons per determinar si s’ajusta a dret i, en cas que no sigui així, el recorrerà.