A ‘La Stampa’

Iglesias diu que la seva marxa «no és una derrota» i reivindica que va aconseguir que el PSOE no s’aliés amb la dreta

  • L’exlíder d’Unides Podem assegura que han intentat «destruir-los» en nombroses ocasions

Iglesias diu que la seva marxa «no és una derrota» i reivindica que va aconseguir que el PSOE no s’aliés amb la dreta

Isabel Infantes / Europa Press

1
Es llegeix en minuts

L’exvicepresident segon i exlíder de Podem, Pablo Iglesias, ha assegurat que la seva sortida de la política «no és una derrota» davant l’«Estat profund» i ha opinat que existeix un «preu» per «tancar la possibilitat que el PSOE torni a aliar-se amb la dreta». Així ho detalla en una entrevista al diari italiana ‘La Stampa’, la primera que ofereix a un mitjà de comunicació després d’abandonar la política el 4 de maig i en què reflexiona sobre la situació política i les manifestacions contra la cimera del G8 a Gènova, a la qual va assistir fa 20 anys.

Iglesias ha detallat que continuarà treballant al lloc on la seva aportació sigui més necessària, com a militant de base, i no importa la seva marxa perquè té la convicció que els nous lideratges en el seu Unides Podem portaran més lluny el seu espai polític. Així mateix, ha dissertat en aquesta entrevista que la manifestació de Gènova els va ensenyar en primera persona «el que pot ser el poder i l’Estat», ja que de vegades hi ha sectors «profunds» que «van més enllà de la llei, més enllà de la dinàmica democràtica».

En aquesta línia, ha opinat que en el cas d’Unides Podem hi ha poders que han intentat «destruir-los», gràcies a «estrets vincles» amb els poders mediàtics. «Sabíem que el poder no pren presoners i defensa privilegis, i quan la democràcia canvia l’equilibri de poder, algú deixa de ser democràtic», ha desgranat.

Estar al Govern és «desafiar el poder»

Notícies relacionades

Sobre si la seva sortida del Govern és la prova d’aquest «Estat profund» i si hi va guanyar o hi va perdre, l’exlíder de Podem ha manifestat que és clar que hi ha un «preu polític» quan s’arriba acords legislatius amb forces basques i catalanes, així com a tancar l’opció que el PSOE «torni a aliar-se amb la dreta».

Respecte a l’entrada al Govern, Iglesias ha dit que quan algunes idees «arriben al cim», han de «xocar amb el poder». Això sí, ha aclarit que arribar al govern «no significa tenir poder, sinó desafiar el poder amb més eines disponibles». També ha especificat que governar significa «afrontar moltes contradiccions». De la seva sortida, ha desgranat que aquest preu «no importa» i que el seu espai pot créixer amb aquests nous lideratges femenins.