Roda de premsa de la portaveu republicana

ERC obre la porta que Aragonès comparegui pel rebrot de Covid

  • Vilalta espera que el Govern central hagi «après la lliçó» que la «repressió no serveix» i insisteix en l’amnistia i l’autodeterminació

  • Esquerra aposta per treballar en paral·lel a la taula de diàleg i la comissió bilateral

ERC obre la porta que Aragonès comparegui pel rebrot de Covid
1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha obert la porta a la possibilitat que el president Pere Aragonès comparegui al Parlament per donar compte de la situació de la pandèmia i en concret de les dades de la cinquena onada de casos a Catalunya. «Sempre estem oberts a donar totes les explicacions», ha afirmat Vilalta, que ha defensat la gestió del Govern en relació amb la Covid: «Si en alguna cosa ha destacat és per ser absolutament transparents, per explicar les dades, les mesures, les restriccions».

D’altra banda, la portaveu republicana ha replicat al Govern central, que exigeix a l’independentisme passos endavant després dels indults i –en paraules de la nova portaveu de l’Executiu espanyol– haver après la lliçó, que ERC espera també que «el Govern espanyol hagi après la lliçó que la repressió no serveix» per afrontar el conflicte polític de Catalunya amb l’Estat. Vilalta ha insistit que les propostes d’ERC passen per l’amnistia i l’autodeterminació. «No sabem encara què defensa el Govern espanyol respecte a Catalunya», s’ha lamentat.

La portaveu del partit ha explicat que els republicans treballaran en paral·lel a la taula de diàleg i en la comissió bilateral per abordar, respectivament, el conflicte polític i les qüestions pendents quant a inversions i infraestructures, entre d’altres. «Cada cosa al seu lloc», ha comentat.

Notícies relacionades

Consell per la República

Vilalta ha afirmat, d’altra banda, que abans de celebrar eleccions internes en l’anomenat Consell per la República que dirigeix l’expresident Carles Puigdemont, aquest organisme hauria de solucionar les «disfuncions» actuals en qüestions com la governança i la millora de la transparència. «Tindria lògica que la regulació es fes abans que es puguin donar els següents passos», ha argumentat.