Acte a Sevilla

Sánchez es compromet que el 50% dels espanyols tinguin la pauta completa la setmana que ve

  • El president del Govern acompanya Espadas a Andalusia i defensa els canvis en el seu Executiu davant una dreta «derrotista»

2
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El president del Govern central, Pedro Sánchez, ha assegurat que la setmana que ve un de cada dos espanyols tindrà la pauta completa de vacunació per estar protegit davant la Covid-19, i s’ha compromès a arribar al 70% de la població vacunada abans que finalitzi el 2021.

Des de Sevilla, en un acte al costat de l’alcalde de la ciutat i candidat socialista a la Presidència de la Junta en les pròximes eleccions autonòmiques, Juan Espadas, el cap de l’Executiu ha carregat contra la dreta «que vol que Espanya es resigni» i que dubtava que poguessin complir els plans de vacunació. «Mals temps corren per als derrotistes», ha llançat Sánchez als populars, i ha celebrat que Espanya hagi administrat ja 50 milions de dosis.

El president ha volgut destacar la tasca dels professionals sanitaris i el «compromís» dels governs europeus i la seva «fortalesa» per poder comprar vacunes de manera conjunta. Sánchez ha insinuat que, quan puguin, donaran dosis a països que les necessitin, i ha animat a la reindustrialització, la digitalització i la transició econòmica davant un horitzó que pot estar marcat per noves pandèmies. «Espanya no pot tornar a quedar desassistida. Hem de reindustrialitzar el continent europeu per quan arribin altres pandèmies. Això no significa proteccionisme, sinó ser conscients del món on vivim i del qual estem competint amb els Estats Units i amb la Xina», ha etzibat.

Canvis al Govern

Després de la remodelació del Govern, Sánchez ha tret pit de la seva obra durant la crisi del coronavirus per mobilitzar un 20% del PIB, cobrir els ertos i postergar els desnonaments, i ha lluït el seu nou equip com l’Executiu «més municipalista i amb més dones de la història de la democràcia a Espanya».

Notícies relacionades

«A la dreta no li agrada aquest Govern ni res del que fem. Fins i tot m’ha arribat a criticar que nomeni els meus ministres», ha dit fent broma sobre la declaracions del líder del PP, Pablo Casado, en què qüestionava la potestat de Sánchez com a president. «Són els del ‘no’ a tot i els del ‘vagi-se’n, senyor Sánchez’, ha continuat. I ha reblat: «Ja s’ho faran amb la seva confrontació i crispació, nosaltres ens centrem en el més important: vacunació, modernització i recuperació del nostre país. Això és el que farem fins al 2023».

En el primer acte que comparteixen Sánchez i Espadas a Andalusia des de la seva victòria a les urnes internes –amb l’absència destacada de Susana Díaz–, el president ha defensat la «política de proximitat» que segons el seu parer representa Espadas i ha agraït l’«exemple» de la militància a Andalusia per un procés de debat «profundament respectuós i exemplar». En la mateixa línia, el que serà formalment nomenat secretari general del PSOE-A ha defensat la «transició exemplar» de Díaz i s’ha compromès a «humanitzar» la política.